Οι συνθήκες υπήρχαν. Τα γεγονότα μας είχαν "μιλήσει" εδώ και χρόνια.
Μανωλάδες αρκετές αλλά ποτέ δε μας απασχόλησαν όσο δεν βάφτηκαν με μπόλικο αίμα.
Το έδαφος λειάνθηκε σιγά σιγά. Μη μας πάρουν και χαμπάρι παραέξω.
Ιδεολογικά και στην πράξη όλα στρώθηκαν με ευλάβεια για να βαράμε στο ψαχνό και να μη δίνουμε και λογαριασμό.
Είχαν άδειες παραμονής; βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα οι πιστολέρος; ηταν η κακιά στιγμή; Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν τα ελληνικά μμε και τις αρχές.
5 σχόλια:
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το θέμα ως πράξη απανθρωπιάς, σε επίπεδο συνολικής εικόνας κοροϊδευόμαστε! Απλώς οι "Πακιστανοί" που φτιάχνουν τα γυαλιστερά iphone και λοιπά μπιχλιμπίδια σε εργοστάσια σαν αυτά της foxconn είναι βολικά μακριά για να κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Ενώ η κάθε Μανωλάδα προσφέρεται για να πέσει η ελληνική κοινωνία για άλλη μια φορά από τα σύννεφα.
Εννοείται, βέβαια, ότι συμφωνώ απόλυτα ότι καλλιεργήθηκε πολύ κομψά η νοοτροπία του ότι πρώτα από όλα είναι παράνομοι οι ίδιοι ώστε να δικαιολογούνται άλλα και άλλα. Επίσης αν ψάξεις, νομίζω η Ασφάλεια είχε ξεσκεπάσει και στη Μεσσηνία ένα παρόμοιο όπου αλλοδαποί από τα Βαλκάνια εκμεταλλεύονταν αλλοδαππούς από το Μπαγκλαντές.
Και το πιο θλιβερό, τα νέα παιδιά στις περιοχές αυτές έχουν παγιώσει στις σκέψεις τους ως απολυτα φυσικό φαινόμενο την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων.
Ισχύει και ότι πχ τα παπούτσια μας τα φτιάχνουν παιδάκια στην κίνα, η μανωλάδα μας αγγίζει γιατί είναι δίπλα μας και γιατί θέλουμε να λεγόμαστε πρώτος κόσμος.
Τέτοιες ειδήσεις μου υπενθυμίζουν πόσο κρυφοπουτάνες είναι πολλοί έλληνες. Και πώς μεθοδικά και σταθερά περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αποκαλύψουν αυτό που αληθινά είναι, σκατόψυχοι.
Ναι ρε Χρήστο, αλλά μην γενικεύουμε το θέμα με βάση τις αντιδράσεις πολλών στο θέμα. Στη βαση του, στους αγρότες είναι πολύ πιο περίπλοκο. Ακόμη και στο σωστό, στη μετάβαση σε ένα πλήρως νόμιμο καθεστώς, δεν θα ήταν όλοι οι μετανάστες θα ήταν πρόθυμοι (υπάρχει το καθεστώς ασφάλισης ακτήμονα στον ΟΓΑ το οποίο όμως σημαίνει επιβάρυνση στο παρόν, κάτι που ο μετανάστης που μαζεύει για να φύγει δεν θέλει)ενώ αρκετοί επαγγελματίες αγρότες θα ωφελούνταν αφού ουσιαστικά το μεροκάματο θα ήταν το ίδιο και ένα μικρό μέρος του θα ήταν η εισφορά τους, (οπότε και δηλωμένες δαπάνες, οπότε καλύτερη τελική φορολόγηση). Επιπλέον να μην μιλήσουμε για την πλευρά του κράτους και κατά πόσο είναι ικανό να ελέγξει ένα τέτοιο μηχανισμό.(εννοείται θα έπρεπε).
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλοι σκατόψυχοι. Και το 25ευρο καθαρό για ένα μετανάστη από Μαγρεμπ σημαίνει ότι στο τέλος του μήνα στέλνει δύο αξιοπρεπείς μισθούς τον μήνα στη χώρα του (σε σημείο που πολλοί αποφέυγουν να στέλνουν αρκετά για να μην γίνεται η οικογένεια τους εκεί στόχος). Το θέμα είναι, όπως λες, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ανεπτυγμένη κοινωνία,να φροντίσουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας εδώ.
Δεν μιλούσα ισοπεδωτικά, παρόλο που είχα στην άκρη του μυαλού μου τις φυλές που δουλεύουν στην ευρύτερη μεσσηνία. Εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά η μαύρη εργασία ζει και βασιλεύει παρέα με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκτός δουλειάς. Πράγμα το οποίο συναντάμε όχι μόνο σε "μανωλάδες".
Μιλώντας για το ιδεολογικά στρωμένο έδαφος που βρήκαν οι μισάνθρωποι της μανωλάδας, παραθέτω επερώτηση άδωνι στη βουλή (ως βουλευτής ΝΔ) μετά από μαχαίρωμα μετανάστη σε κουρείο που διατηρούσε στη μεταμόρφωση.
Δες κι φρίξε: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7728712.pdf
Δημοσίευση σχολίου