Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Media Vox


Η αλήθεια είναι πως τα blog είναι πλέον μόδα. Μόδα (όπως λέει σωστά και ο Βασίλης) γίνονται σιγά-σιγά και τα ψηφιακά ραδιόφωνα. Άρα γιατί να κάνει κάποιος ένα blog; Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Αυτό το blog έγινε γιατί η ιδέα αυτή καρφώθηκε στο μυαλό του Χάρη και εμένα πριν δύο χρόνια όταν θέλαμε να φτιάξουμε ένα πολιτικό blog. Τελικά κάλιο αργά παρά ποτέ ξεκινάμε τώρα αυτό το blog όχι για πολιτικά θέματα αλλά για κάθε θέμα που κάποιος βρίσκει ενδιαφέρον.

Βέβαια ένα blog είναι συνήθως ατομικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν μας πήγαινε. Γιατί ενδιαφέροντα δεν είναι ποτέ αυτά που έχει να πει μόνο ένας. Οπότε μας φάνηκε σε όλους πιο ενδιαφέρον να μιλάμε όλοι μαζί (όχι ταυτόχρονα-αυτό λέγεται χάβρα) παρά να μονολογεί ο καθένας για τα δικά του ενδιαφέροντα. Έτσι και αλλιώς πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν κάτι παραπάνω και έχουν κάτι να μας πουν.

Σκοπός λοιπόν γι'αυτό το blog είναι να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο ή να ακούμε τις σκέψεις κάποιου για κάτι. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, η geitonia δεν είναι απολιτίκ. Όπως κάθε ανθρωπος που ζει σε μια γειτονιά, έτσι και καθένας που εκφράζεται σε αυτό το blog έχει απόψεις, βιώματα και πιστεύω που διαμορφώνουν τη γνώμη του. Μέσες λέξεις συναντάμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Το τι σημαίνουν όμως για τον καθένα και το νόημα που τους δίνουν τα συμφραζόμενα μας βοηθάει να διαμορφώνουμε τη γνώμη μας.

Με βάση αυτά πιστεύω το blog να το διέπει σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια.


ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: