Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Πισω απο τις λεξεις, κρυβεται ο ...


Ο Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) είναι ένα διαδεδομένο θαλασσοπούλι. Συναντάται σε πολλά μέρη στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική και στην Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής.Είναι μεγάλο μαύρο πουλί, που το μήκος του κυμαίνεται στα 77-94 εκατοστά και με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει τα 121-149 εκατοστά. Έχει μακριά ουρά και λευκό πηγούνι, ενώ τα ενήλικα άτομα την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι. Χαρακτηριστικό του κορμοράνου είναι ο κίτρινος λαιμός του που διακρίνεται εύκολα (πηγή:wikipedia).
Και συμπληρώνω. Στην Ελλάδα το προστατευόμενο τούτο πτηνό, συναντάται στις λίμνες κερκίνη, πρέσπα καθώς και στο δέλτα του Αξιού.
Έγκυρες μαρτυρίες αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια έχει ιδωθεί και στο εθνικό μας πάρκο-υδροβιότοπο-δρυμό που χρόνια τώρα διατηρούμε στην αθήνα (βλ. βοτανικός-ελαιώνας, ναι ναι αυτό που θέλει να μαγαρίσει ο βαζελος).
Για καλή μας τύχη, φαίνεται ότι οι κορμοράνοι είναι εχέμυθα ζώα.
Γιατί έτσι και μάθουν τίποτε μαραμπού και φλαμίνγκος πως στην αθήνα μας κρύβεται ένας επίγειος παράδεισος, θα πλακώσουν όλα μαζί και προβλέπω να μη μείνει ψάρι για ψάρι στην ευρύτερη περιοχή.
Μόνο αυτό χρεώνω στον γλυκό μας πρόεδρο, ότι τώρα που το διατυμπάνισε, μπορεί να τη ψιλιαστούν κι άλλα ζώα. Και μετά να πάρει η μπάλα κι άλλες περιοχές. Να μου σκάσουνε εκεί στο άλσος του αιγάλεω τίποτε κολιμπρι και που θα πηγαίνω για μπάσκετ μετά.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και καλά μυαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: