Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Οπτικές και γνώμες

     Μετά από ένα σκ στο κέντρο της Αθήνας νομίζω τελικά ότι αρκετά υποκριτές υπήρξαμε όλοι μας. Η βία είναι βία και τρομάζει τους πάντες. Από κάθε πλευρά. Και δεν φταίνε σε τίποτα ούτε οι αστυνομικοί που υπηρετούν ένα σύστημα που πολύ πιθανόν όπως και εμείς ονειρεύονται διαφορετικό, ούτε τα παιδιά  -τα παιδιά όμως- που με τα αγνότερα των συναισθημάτων κατέβηκαν να διαδηλώσουν την ανάγκη-κραυγή για αλλαγές στο σχολείο, στους δρόμους, στην κουλτούρα που τα ενηλικιώνουν. Γιατί αν δεν δεχτούμε ότι και οι δύο πλευρές είναι θύματα, τότε μάλλον εμείς σκοτώνουμε κάθε φορά και από ένα "Αλέξη".   Και καλύτερα να έχεις ένα υπουργό όπως ο Χρυσοχοΐδης που λέει ότι αυτή είναι η δουλειά μου και οι νόμοι θα εφαρμόζονται, παρά να έχεις κάποιον μεγαλομανή να πειραματίζεται ονειρευόμενος την πολιτεία του Πλάτωνα. Γιατί ο πρώτος ουσιαστικά σου λέει ότι υπηρετώ τους νόμους που η εκάστοτε κοινωνία και ο αντίστοιχος πολιτισμός της δημιούργησαν, ενώ ο δεύτερος δρα ανάλογα με το πως αυτός αντιλαμβάνεται τους νόμους έχοντας την εξουσία στα χέρια του.

3 σχόλια:

Ioanna είπε...

1000 προσαγωγές σε ένα 2ήμερο...
και τα ΜΜΕ τουμπεκί...
υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε τώρα για μια νέα χούντα...!!!

Χάρης είπε...

ela re Ioanna twra!!!
1000 kai 2000 kai oses xreiazontai!!!
kai episis kakws pou den mpikan ta MAT kai stin prutaneia tin Kiriaki na piasoun ta kalopaida...

einai i prwti fora pou meta apo xronia i astunomia kanei epitelous ti douleia tis,me kapoies ligostes eksaireseis pou idi dieksagontai ereunes.

nasopoulos είπε...

Εγώ πάλι δεν ξέρω αν η αστυνομία έκανε σωστά ή λάθος τη δουλειά της. Αυτό όμως που κρίνω είναι το πόσο τρομολάγνα έχουμε καταστήσει την κοινωνία μας ώστε από τη μία να χρειάζονται 1000 προσαγωγές για να νιώθει ένα μέρος της ασφαλές και από την άλλη να έχουμε γίνει όλοι μας τόσο χούλιγκαν ώστε να πρέπει να φυλάνε 10000 αστυνομικοί το κέντρο για να καούν λιγότεροι από 50 κάδοι. Εν τέλει κρίνω ότι όλοι έχουμε γίνει τόσο βίαιοι που ψυχολογικά "σκωτώνουμε" καθημερινά πολλούς Αλέξηδες.