Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Oι γυναικες μπροστα

Με ένα νούμερο που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο (για την ακρίβεια είναι λίγο παρακάτω από 950.000) ο δίσκος της LG παίρνει σαφέστατα το χρίσμα του ταχύτερα πωληθέντος δίσκου μέσα στο 2011.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περίπου 400.000 αγοραστές σχετίζονται με ηλεκτρονική πώληση το οποίο και (ανέλπιστα) σημαίνει ότι οι οπαδοί της Gaga προτιμούν το φυσικό προϊόν και τη συσκευασία που το περιβάλλει, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το image και γενικότερα η persona της έχουν αντίκτυπο που θέλει να έχει και ως προσωπικό αντικείμενο ο αγοραστής.
Το προηγούμενο ρεκόρ (εβδομάδας) το είχαν οι Coldplay των οποίων ο τελευταίος δίσκος πούλησε 400 χιλιάδες την πρώτη εβδομάδα. Της Lady πούλησε 288 την πρώτη μέρα…
Η Adele χρίστηκε ως το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή/δύναμη στη μουσική βιομηχανία από την Guardian Η λίστα αυτή της εφημερίδας Guardian δημοσιεύεται κάθε χρόνο και για την κατάρτιση της συνεργάζονται δημοσιογράφοι από το μουσικό και οικονομικό ρεπορτάζ του εντύπου.
Το 21 δεν είναι τυχαία το 1 στα 10 albums που αγόρασαν οι Βρετανοί φέτος όπως επίσης αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο τίτλος αφορά όχι μόνο την τραγουδίστρια αλλά και το επιτελείο πίσω της.
Άλλα γνωστά ονόματα που εμφανίστηκαν στη λίστα είναι ο Will.i.am των Black Eyed Peas (#11), οι Radiohead (#14), η Lady Gaga (#18), ο Damon Albarn (#24), ο Dizzee Rascal (#28), ο Jay-Z (#38), ο Bruno Mars στο νούμερο 49 ενώ ο Eric Wahlforss, ιδρυτής του Soundcloud είναι στο νούμερο 72. Διόλου τυχαία οι Tom Anderson και Chris DeWolfe, ιδρυτές του MySpace είναι τελευταίοι (#100) στη λίστα (πάνε οι παλιές καλές εποχές τους)…
πηγη Avopolis

1 σχόλιο:

nasopoulos είπε...

Βάγγο μου δεν διαφωνώ για την γοητεία του φυσικού προϊόντος αλλά μάλλον αναλαμπές αφορά. Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, σε χώρες με αρκετά ανεπτυγμένα δίκτυα οπτικών ινών και καλωδιακό ίντερνετ όπου οι ταχύτητες "φυσάνε" ακόμα και το νόμιμο ψηφιακό κατέβασμα έχει να ανταγωνιστεί πλέον το cloud computing. Μπορεί το wave της google να μην έχει γνωρίσει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία αλλά η τεχνολογία "τρέχει" με τρομακτικά μεγάλες ταχύτητες. Καλή η αγανάκτηση... οι πράξεις ακόμη καλύτερες. Συγκέκριμένα για τον καινούργιο δίσκο της GAGA είχε πρόσφατα σχετικό άρθρο στο in.gr και την νέα πλατφόρμα ψηφιακής αποθήκευσης του amazon.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231110486