Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πες πες κάτι θα μείνει στο τέλος

Πολύ trendy η συζήτηση στις μέρες μας για τη βία.
Η βία είναι ίδια από όπου κι αν προέρχεται, είτε είναι κόκκινη, είτε μαύρη, είτε πράσινη κ.ο.κ.
Η βία είναι καταδικαστέα είτε πρόκειται για τον αφγανό που τρώει ξύλο στα φανάρια είτε για τον μπάτσο που τρώει πετριές στο σύνταγμα.
Η κουβέντα απλώθηκε κι άλλο για να ακούσουμε απ' το βήμα της βουλής ότι η ΧΑ είναι αριστερό κόμμα καθώς το μαρτυρά άλλωστε και η ιδεολογία της, "εθνικο-σοσιαλισμός".
Επίσης σε περίπτωση που σας ξέφυγε, η ΧΑ είχε και ενεργό ρόλο στο κίνημα των αγανακτισμένων.
Ο κασιμάτης -αυτό το τέρας της αρθογραφίας- πάει την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω και μας πληροφορεί ότι: " οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή...Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει... ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς..."
Ο Σύριζα και το ΚΚΕ δεν καταδίκασαν τα γεγονότα που οδήγησαν τους νεκρούς στη Marfin αλλά χαιδεύουν τους αναρχικούς και τους λαθρομετανάστες. 
Ηχούν πολύ ωραία όλα αυτά σε μπόλικα αυτάκια αυτού του τόπου.Πες πες κάτι θα μείνει.
Είναι φιλότιμη η προσπάθεια που γίνεται να στρεβλωθεί η αλήθεια και η ιστορία, και στο τέλος να εντυπωθεί στο βαλλόμενο μυαλό μας ότι ΧΑ και Αριστερά είναι το ίδιο. Ότι κοινωνικός αγώνας είναι το ίδιο με τη φυλετική διάκριση.
Ελπίζω να τελειώσει σύντομα  αυτός ο "διάλογος".
Όποιος τάσσεται υπέρ αυτής της εξίσωσης 3 πράγματα μπορεί να είναι:
1)Ανιστόρητος 2)Ηλίθιος 3)Επιτήδειος.

4 σχόλια:

nasopoulos είπε...

Μου θυμίζει μια θειά που κατεβάζαμε κάποτε με τη θεία μου στο χωριό και για να δικαιολογήσει την βία των ΜΑΤ μου έλεγε ότι όποιος κατεβαίνει σε διαδήλωση πάει γυρεύοντας και είναι ύποπτος. Τα έλεγε κάπου κοντά στην Κόρινθο και κρατήθηκα να μην την πετάξω στη διώρυγα. Σήμερα, βέβαια, σκέφτομαι να την στείλω να ανακρίνει όλα αυτά τα ύποπτα στοιχεία με γαλάζιες, μπλε με κόκκινη ρίγα και άσπρες στολές που διαδήλωναν πρόσφατα στη βουλή. Δεν μπορεί, ύποπτοι θα είναι και αυτοί.
Εεε, περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με τη θειά παίζει να σκέφτεται και ο μορφωμένος αρθρογράφος. Τα τσουβαλιάζουμε όλα, γιατί που να τρέχεις τώρα να κάνεις σοβαρή ανάλυση.

Christos είπε...

"Οι φιλήσυχοι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα..." Αντώναρος speaking σε μια απ' τις μεγαλειωδεις δηλώσεις εκείνης της κυβέρνησης.
Χαίρομαι που πιάνεις αυτή την προέκταση.

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/apokalyptoyme-ta-akroaristera-tagmata-efodoy-poy-anakalypse-i-kathimerini

βαγγος είπε...

το θεμα με την ΧΑ παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

nasopoulos είπε...

Όχι Βάγγο, το θέμα με τη Χρυσή Αυγή βολεύει για να μένει σε κατάσταση ύπνωσης το κοπάδι..