Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός

Πόσο παράξενο να αποφασίζει η πλειοψηφία για τα δικαιώματα μιας μειονότητας. Κι όμως, οι Ιρλανδοί έδειξαν πόσο μάγκες είναι. Από το Σάββατο κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση απ'το δημοψήφισμα της Παρασκευή διαφαίνεται ότι πάνω από 60% ψήφισαν ΝΑΙ στους γκέυ γάμους (πιπέρι άμα είσαι στην Ελλάδα). Η Β. Ιρλανδία παραμένει η μόνη χώρα στο UK που δεν τους επιτρέπει.
Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα. Μιλώντας για ανθρώπινα δικαιώματα, στην Ιρλανδία εξακολουθούν να απαγορεύονται δια νόμου οι εκτρώσεις.
Και για να στηλιτεύσουμε λίγο ακόμα την Ευρώπη του διαφωτισμού και την Ευρώπη των λαών, να πούμε ότι έχουμε 9 βασίλεια (αν δεν κάνω λάθος) στην αγαπημένη μας ήπειρο. Σε ένα από αυτά πολίτης διώκεται για εξύβριση του βασιλιά με νόμο που θεσπίστηκε πριν το 1900. Ολλανδία εν έτει 2015 - γελάνε και οι τουλίπες.


1 σχόλιο:

nasopoulos είπε...

Έχει ένα ωραίο αφιέρωμα εδώ που δείχνει πως αν και οι νόμοι βοηθούν , συμπεριφορές όπως ο ρατσισμός (εδώ ο σεξισμός) ξεκινούν από την κοινωνία. http://www.economist.com/news/leaders/21651215-both-parents-should-be-paid-spend-time-home-their-babies-more-hands-rock-cradle