Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Radio gaga

Oταν πρωτοεμφανίστηκε η lady gaga σκεφτηκα ότι για πολύ καιρό θα υποστούμε το μαρτύριο της αναβίωσης της Μαντόνα. Η μουσική βιομηχανία , όσο μεγαλώνει η απόλυτη ποπ στάρ αναζητά γρήγορα την αντικαταστατριά της δημιουργώντας κακά αντίγραφα. Ακούγωντας το πρώτο της album αυτή η άποψη τείνει να πλησιάζει όλο και πιο πολύ την πραγματικότητα. Ομως η επιτυχία αυτού του δίσκου ικανοποιεί την λύσσα της μουσικής βιομηχανίας απ τη μια και απ την άλλη προσφέρει στην Lady Gaga την παγκόσμια φήμη και επιτυχία, για να μπορει κι αυτή ευκολότερα να πειραματιστεί και να εξελιχθεί σ αυτό που είναι σήμερα. Πριν βιαστει καποιος να ασκήσει κριτική σ αυτή την  προσωπικότητα νομίζω ότι θα ήταν καλό να προσέξει πρώτα αυτά που έκανε μετά την επιτυχία του ντεμπούτου της:
  • Λέγεται Stefani Joanne Angelina Germanota γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Lady Gaga το οποίο προέκυψε από το τραγούδι των Queen «Radio Ga-Ga»(καποτε εστειλα αυτο σε μια πρωινή εκπομπη στο galaxy και μου έκανε πλάκα ο παραγωγός). Αλλες επηρροές: The Beatles, Stevie Wonder, Queen, Bruce Springsteen, Pink Floyd, Mariah Carey, The Grateful Dead, Led Zeppelin, Whitney Houston, Elton John, Blondie and Garbage.
  • Έχει ιδρύσει  φιλανθρωπικό ίδρυμα με όνομα "Born This Way Foundation" που καταπολεμά το bullying και προάγει την διαφορετικότητα.
  •  O δίσκος Cheek To Cheek είναι ένα στούντιο-live άλμπουμ της Lady Gaga και του Tony Bennett, τον θρυλικό τζαζ τραγουδιστή. Ο Tony Bennett αλλά και η Lady Gaga αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ με την ελπίδα ότι θα φέρει την τζαζ μουσική πιο κοντά στην νέα γενιά. 
  • Ταινίες που έχει παιξει  Machete Kills (2013) Muppets Most Wanted (2014) Sin City: A Dame to Kill For (2014) και φετος πρωταγωνιστεί σε ενα ρόλο φωτιά στο American Horror story "Ηotel" η ιστορία του οποίου είναι βασισμένη στο Hotel California των Eagles.
  • Ετοιμάζει καινούργιο album με συμμετοχή του θρύλου Moroder.
  • Τραγουδά σε νεα εκτέλεση την κομματάρα των Chic που είναι και η αφορμή για να γράψω όλα αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: