Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

....and its goodnight from


Ο θάνατός του ήταν τόσο μεγάλο σοκ γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πεθαίνουν
οι μύθοι, ότι με τις υπερφυσικές δυνάμεις τους κάπως καταφέρνουν να την σκαπουλάρουν
και θα είναι για πάντα εδώ.
Στην Ελλαδα αργήσαμε να τον παρουμε χαμπαρι. Με το Cat People και το funk του Nile Rogers γνώρισα τον David Bowie (όπως γραφει ενας "πολύ λογικό, τα ’80s ήταν τα δικά μας ’60s").
O Μ.Hulot γραφει επίσης:
Ο Ντέιβιντ Μπόουι είχε κάνει κυριολεκτικά τα πάντα στη μουσική, ήταν fashion icon, ήταν ο Aνθρωπος που επηρέασε τρεις γενιές μουσικών σε όλο το φάσμα της ροκ και της ποπ, αυτός που έβαλε ψήγματα μέταλ στα κομμάτια του την εποχή που το μέταλ ήταν ακόμα στα σπάργανα, που έγινε ο πρώτος γκλαμ σταρ, που έγινε η πιο διάσημη ανδρόγυνη φιγούρα της ροκ με τον Ziggy Stardust, που έκανε επιτυχία το art rock, που τραγούδησε σόουλ, που έγινε πανκ, που η χορευτική ποπ του πιο πετυχημένου δίσκου της καριέρας του στις αρχές των ’80s, του Let’s Dance, καθόρισε την αγγλική ποπ και επηρέασε τους Duran Duran και τον Boy George, που έκανε electronica και πειραματίστηκε ακόμα και με το drum 'n 'bass, που έφτιαξε σκληρό ροκ και με έναν μοναδικό τρόπο ήταν μπροστά από την εποχή του για τρεις τουλάχιστον  δεκαετίες. Και ήταν παρών με κάθε μορφής καλλιτεχνική δράση για πάνω από πενήντα χρόνια. 
Trivia για αυτους που απέρριψαν την μουσική του λόγω της ανδρόγυνης εμφανισής του: 
 Σε έναν καυγά στο σχολείο για ένα κορίτσι, έφαγε μια μπουνιά από τον φίλο του τον George και το αριστερό μάτι του τραυματίστηκε σοβαρά. Έτσι απέκτησε δυο διαφορετικών χρωμάτων μάτια που από τότε έγιναν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. 
Kαλό ταξίδι... σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες μουσικές.
Ο πιο κατάλληλος να σας παρουσιάσει αυτό το φαινόμενο είναι ο Γιαννής Πετρίδης (που πέρασε ώρες ολόκληρες μαζί του με βόλτες στο Σούνιο ) και θα το κάνει σε μια έκτακτη διωρη εκπομπή 5-7 στον Βήμα fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια: