Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Θυελλάρα και τα μυαλά στην παραλία

Και για να μην μας το παίζουν αδικημένοι μερικοί μερικοί και για να μάθουν να σέβονται αυτή την ομαδάρα που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ορίστε η ανακοίνωση της προεδράρας μας:

ΠΡΟΣ:
κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΩΡΓΙΟ ΟΡΦΑΝΟ

Κοινοποίηση:Ένωση Επαγγελματικού ΠοδοσφαίρουΒ’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, Σούπερ Λίγκα, Ε.Ε.Α.


“Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια ιώβειας υπομονής είμαστε αναγκασμένοι σήμερα να καταγγείλουμε στους Μεσσήνιους φιλάθλους και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Ορφανό, τη Σούπερ Λίγκα, την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Χθες, στις 24/05/2007 η ΔΟΥ Καλαμάτας μας ενημέρωσε ότι δεν θα σφραγίσει τα εισιτήρια για την κυριακάτικη αναμέτρηση της ομάδας μας με τη Νίκη Βόλου αν δεν καταβάλουμε ΦΠΑ 45.000 ευρώ πλέον προστίμων και προσαυξήσεων.
Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι την 1/8/2005 έγιναν εργασίες σε δύο αθλητικά κέντρα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ περίπου. Την 1/6/2006 εγκρίθηκε από την ΕΠΑΕ (νυν Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής) το σχετικό κονδύλι ύψους 237.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, το οποίο ουδέποτε λάβαμε παρά τις πιστοποιήσεις της 24/5/2006 και την τιμολόγηση της 15/6/2006 με το υπάρ. 405 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν λάβαμε αυτά τα χρήματα πως ήταν δυνατό να αποδώσουμε τον ΦΠΑ ύψους 70.000 ευρώ, για τον οποίο η ΔΟΥ Καλαμάτας δεν μας σφραγίζει αυτή τη στιγμή τα εισιτήρια, ενώ απειλούμαστε με αποκλεισμό τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο από την Ε.Ε.Α.;
Κύριε Υπουργέ, η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ εκπροσωπεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 40 χρόνια έναν ολόκληρο νομό με πληθυσμό 200.000 κατοίκους, συν τους Μεσσήνιους που διαμένουν μόνιμα σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας αλλά και τους μετανάστες του εξωτερικού. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχουμε καταβάλει στην εφορία το ποσό των 3.200.000 ευρώ ακολουθώντας με συνέπεια τη ρύθμισή σας πληρώνουμε 15.298 ευρώ κάθε μήνα και δυστυχώς αποτελούμε το παγκόσμιο φαινόμενο ποδοσφαιρικού συλλόγου που έχει λαμβάνειν χρήματα από τη διοργανώτρια αρχή τόσο του πρωταθλήματος της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας (περίπου 300.000 ευρώ), όσο και της Σούπερ Λίγκα (περίπου 170.000 ευρώ), δηλ. συνολικού ύψους 500.000 ευρώ περίπου!
Για το σοβαρό αυτό θέμα έχετε ενημερωθεί προσωπικά από εμένα τον ίδιο, όσο και οι συνεργάτες σας και έλαβα κατ’ επανάληψη τη διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ μόλις συγκροτηθεί η Ειδική Επιτροπή. Η συγκεκριμένη Ειδική Επιτροπή της παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν 3479/2006 (ΦΕΚ 152 Α) που συγκροτήθηκε δυνάμει της με αρ. 59267/18-12-2006 απόφαση του Υφυπουργού Διοίκησης φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, αρμόδια για την διαπίστωση των χρεών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ), ήδη μετονομασθείσα σε Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Κατηγορίας (Δημοσίευση στις 25/01/2007 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ). Στην τελευταία συνάντηση που είχα μαζί σας στις 22/05/2007 με διαβεβαιώσατε ότι τα χρήματα έχουν δοθεί στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής η οποία και υποχρεούται να μας τα καταβάλει.
Όμως η Ένωση μας εμπαίζει κατ’ εξακολούθηση, αδιαφορεί προκλητικά και δεν καταβάλλει όπως είναι νομικά υποχρεωμένη τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα να απειλούμαστε άμεσα με οικονομική κατάρρευση (λάβετε υπόψη σας ότι στο διοικητικό προσωπικό, στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε τρίτους και στο Δημόσιο οφείλεται το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου όπως είχαμε προγραμματίσει την περίοδο 01/07/2006 , 30/06/2007) γι’ αυτό προτιθέμεθα άμεσα να κινηθούμε νομικά εναντίον της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Κατηγορίας.
Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά για ΠΑΕ που δεν έχουν καταθέσει ακόμα ισολογισμούς προηγούμενων χρήσεων, για ομάδες που έχουν τελεσίδικες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και για κατάπτωση εγγυητικών επιστολών, όμως οι προβλεπόμενες βάσει νόμου συνέπειες που προκύπτουν, στην πράξη δεν εκτελούνται ποτέ! Πέραν αυτών υπάρχει απόφαση της 19/7/2006 για μεταφορά των χρεών πολλών ΠΑΕ προς την ΕΠΑΕ ύψους 1.825.000 ευρώ, ποσό που μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε στο ελάχιστο από την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής.
Κύριε Υπουργέ, η δική μας υπομονή, όπως και των φιλάθλων που ακολουθούν πιστά την ομάδα μας από την ίδρυσή της, έχει φθάσει στα όριά της. Επιτέλους το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάψει να ζει σε βάρος όλων εκείνων που φροντίζουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Οι αιμοδότες δεν έχουν πια άλλο αίμα, το ρούφηξαν όλο “οι γνωστοί άγνωστοι βρικόλακες” που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Βάλτε το μαχαίρι στο κόκαλο πριν επέλθει η οριστική κατάρρευση όλου αυτού του οικοδομήματος που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δώστε επιτέλους τέλος στις συνθήκες ανισότητας που επικρατούν αυτή τη στιγμή, ώστε οι υγιείς οικονομικά και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ΠΑΕ να προχωρήσουν γιατί ο ελληνικός αθλητισμός τις έχει ανάγκη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον εσείς δεν θα επιδείξετε την ίδια αδιάφορη στάση με όλους τους άλλους και θα ενδιαφερθείτε για τα δίκαια αιτήματα που διατυπώνουμε, συμμετέχοντας στην αγωνία μας όχι μόνο για το δικό μας μέλλον, αλλά για του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Η χώρα μας, άλλωστε, έχει αποδείξει με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία την περασμένη Τετάρτη, ότι όταν υπάρχει θέληση μπορεί να πετύχει ακόμα και θαύματα.
Αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και την πρωτοβουλία σας. Κύριε Υπουργέ πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Μεσσήνιοι έχουν μνήμη”.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: