Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Μία εικόνα, καμία λέξη


Πλέον ξεμείναμε και από λέξεις για τη σοβαρότητα και της καινούργιας πλέον κυβέρνησης της Ν.Δ. Ανακωχή, λέει, της εσωτερικής τους διαμάχης μέχρι τις εκλογές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανάλογα, λέει, με το πόσες χιλιάδες πασόκοι θα πάμε να ψηφίσουμε, θα αποφασίσει πως θα κινηθεί το, κατά τα άλλα ευέλικτο, κυβερνητικό σχήμα. Για τον γάιδαρο καβάλα..

Οι δε έγκριτοι δημοσιογράφοι μας ανησυχούν, γιατί η κοινωνία, έκπληκτη μπροστά στις εξελίξεις του σκοπιανού, δείχνει περισσότερο ευάλωτη παρά ποτέ. Α μπα;;; Και τόσο καιρό που το Σκοπιανό έτρεχε, εσείς γιατί ασχολείστε με τους φραπέδες στο ΠΑ.ΣΟ.Κ; Μήπως, μήπως λέω, το όλο σύστημα ή έκανε πλάτες στο Μαξίμου ή ήταν αρκετά δειλό για να τα βάλει με την επελαύνουσα ακροδεξιά; Γιατί από πατριωτικά λόγια και εθνικοφροσύνες χορτάσαμε κύριοι. Εξωτερική πολιτική μίας περιφερειακής χώρας (όπως την καταντήσατε) στην Ε.Ε ξέρετε τι σημαίνει;

Με αυτά και άλλα μπήκε και ο Νοέμβριος. Δόξα το Θεό, ούτε πλημμύρες ούτε κρύα ακόμη. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί δεν υπάρχει και συγκροτημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ να κατηγορηθεί από τους τηλεπροστάτες της κοινωνίας μας.


Υ.Γ: Σύντροφε Σκανδαλίδη σε ευχαριστώ πολύ που ήσουν ο μόνος που είχε το θάρρος να τσαλακώσει το προφίλ του για το κόμμα. Άσε που πιστεύω ότι απο ψήφους θα πας πολύ καλύτερα από ότι μερικοί περιμένουν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ διακρίνεται για τη σοβαρότητα του σύντροφε Νασόπουλε;
Το ίδιο Πασοκ που 1,5 μήνα πριν, ευαγγελιζόταν τη διάσωση της χώρας απ' το βαθύ κράτος της δεξιάς και τα αδιέξοδα Καραμανλή, σιγά σιγά φανερώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ποιοι το κρατούν δέσμιο χρόνια τώρα.
Αυτοί που πριν τις εκλογές δίχασαν και πόλωσαν, τώρα μας παρουσιάζονται ως εκφραστές ενός ενιαίου λαϊκού κινήματος;ως αναμορφωτές, με καινούριες ιδέες που θα αλλάξουν το κράτος;
Ας σοβαρευτούν άπαντες.

Υ.Γ. Και ποιοι επιτέλους κάνουν κριτική για το σκοπιανό;αυτοί που μετέθεσαν το πρόβλημα για το μέλλον;σοβαρότητα και εγκράτεια.



Φίλος εκ δεξιών ερχόμενος...

giorgos είπε...

Πλέον έχω καταλήξει και είμαι πεπεισμένος ότι τα δύο μεγάλα κόμματα ταυτίζονται λίγο πολύ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.Το μόνο που διαφοροποιεί κατά καιρούς το προφίλ και μόνο του ΥΠΕΞ είναι το ύφος και πολιτικό ήθος των υπουργών.Το σίγουρο είναι πως στο θέμα των Σκοπίων όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα θα υπάρξει απόλυτη ταύτιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης...

nasopoulos είπε...

Σύντροφε, η εξωτερική πολιτική σπανίως δεσμεύεται από εσωτερικά διαπλεκόμενα. Εσύ που έχεις κάνει και παγκόσμια οικονομκή ιστορία θα έπρεπε να θυμάσαι καλύτερα δύο τρία πράγματα που μας έμαθε η Μίνογλου.
Υπάρχει διαφορά στο διχάζω και στο αναδεικνύω τις διαφορές μου. Άλλοι εξ'αριστερών μας είναι αυτοί που διέσπασαν το εργατικό κίνημα και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να τους μιμηθούν καπελώνοντας, και προκαλώντας έτσι ζημία, το φοιτητικό κίνημα λες και ζητήσαμε πολιτικούς μπαμπάδες.
Όσον αφορά το σκοπιανό θα πρέπει να ψάξεις καλύτερα, πώς, παρά τις αντίξοες συνθήκες, φροντίσαμε να γέρνει το θέμα υπέρ μας και να αποτελούμε εμείς τον παίκτη με το χαρτί της διαλλακτικότητας, και πώς, η Ν.Δ , με το δόγμα "η μη θέση είναι θέση" κατάφερε να μας επαναφέρει στη θέση του κακομαθημένου πιτσιρικά της Ε.Ε που απειλεί τους πάντες και τα πάντα με βέτο.
Γιατί πολύ απλά φίλε μου, οι νίκες έρχονται από τα λάθη. Απλώς κάθε φορά φροντίζεις να κάνεις λιγότερα. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι καυγάς της γειτονιάς~ κάτσε να βριστούμε, και αν δεν στην πω πλακωνώμαστε~, στην πραγματική ζωή όποιος δεν κάτσει στο τραπέζι χάνει.
Όσον αφορά τον αγαπητό φίλο Γιώργο, αφού τα δύο κόμματα μοιάζουν τόσο πολύ, γιατί δεν ψηφίζουν οι φίλοι της Ν.Δ ΠΑ.ΣΟ.Κ για να πάνε όλα κατ' ευχήν; Για εμένα πάντως, οι διαφορές είναι χαώδεις και αφορούν θεμελιώδεις αντιλήψεις απέναντι στο γίγνεσθαι της κοινωνικοπολιτικής ζωής.