Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ξεκατίνιασμα

   Στη ζωή μου, μετά από μερικές καλές σφαλιάρες, έχω μάθει να λέω ότι κανείς δεν είναι καλύτερος από κανέναν και για κανένα λόγο. Τα πρόσφατα, λοιπόν, οικονομικά γεγονότα μου έφεραν στο μυαλό μία παρόμοια συζήτηση που είχα πρόσφατα.  Στη ζωή υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν ότι, οκ, εμείς είμαστε σοβαροί - αυτό το ωραίο, cool σοβαρό...σαν τον Danny Ocean ένα πράμα - και υπάρχουν και αυτοί που κατανοούν ότι όλοι τα ίδια σκατά είμαστε - κάτι πάλι cool, αλλά σε έκδοση Big Chris.
       Τεσπά, έχουν πολύ πλάκα οι απανταχού απελπισμένοι οικονομολογίσκοι και μεγαλοδημοσιογράφοι της υδρογείου που, ω του θαύματος, ανακάλυψαν φέτος - πέρσι μάλλον - την Ελλάδα.  Ναι, κύριοι σας πάω, σας γουστάρω πολύ!!! Δεν σας έκατσε το ξανθό που.....κι - που μακάρι να ανακαλύπτατε κάποτε ότι έχει ψυχή- σηκώνεστε απογοητευμένοι το πρωί και ξερνάτε όλη την κακία σας στην Ελλάδα. Κοιτάτε τον πλαδαρό κ....ο της γυναίκας σας που μετά τα πρώτα χρόνια παράτησε το τένις για το ζαχαροπλαστείο-καφέ της λέσχης και σπάτε το κεφάλι σας για το που κάνατε το λάθος, και ναι είναι η ώρα να ασχοληθούμε με τα οικονομικά της Ελλάδας.   Ζηλεύετε που δεν είστε αρκετά ικανοί όπως ο Krugman για να καταλάβετε κάποια πράγματα καλύτερα, ξεσπάτε στην Ελλάδα. Και τέλος μην ξεχνιόμαστε... Δανείζετε την Ελλάδα, κάπως πρέπει να επηρεαστούν τα spread. Για αυτούς και πολύ περισσότερους λόγους, αγαπητοί μου εταίροι -εσείς που υποτίθεται ότι προσπαθείτε να γίνουμε μία κοινή κοινωνική οντότητα- σας αγαπάω. Γιατί δείχνετε ότι τα κόμπλεξ είναι εκεί. Και μετά από αιώνες ιστορίας δεν ξεπεράστηκαν. Δεν είμαστε όλοι άνθρωποι. Εσείς στα μάτια σας είστε κάτι άλλο από εμάς τα σκουπίδια.
       Αν καταλαβαίνατε πόσο κατίνες γίνεστε τώρα, ασκώντας ψυχολογική βία στην αγορά και στους Έλληνες, ίσως να καταλαβαίνατε και 5 πράγματα παραπάνω γιατί λειτουργεί ως καταφύγιο ο θρησκευτικός φανατισμός και η τρομοκρατία στους κατοικούντες λίγο ανατολικότερα από εμάς ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας. Επιπλέον, η πλάκα είναι ότι την ίδια ακριβώς σπάταλη - αλα ελληνικά - συμπεριφορά έχουμε όλοι με το περιβάλλον. Και όπως η Ελλάδα έφτασε στο αμήν, το ίδιο πάμε να κάνουμε με τα γύρω μας.  Αλλά σε αυτό το θέμα σας συμφέρει και εσάς να κάνετε πως δεν ακούτε και δεν βλέπετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: