Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

dream pop


Xάμος επικράτησε πέρυσι με το Teen Dream των Βeach House στον κύκλο των ανεξάρτητων παντα συγκροτημάτων. Οι πολυ καλες κριτικες που απέσπασε μεγάλωσαν το fan base τους συμπεριλαμβάνωντας πλεον celebrities οπως ο jayz και Βeyonce. Mε λίγα λόγια εκαναν ενα πέρασμα και ''αλλου'' με σχετικά καλή εμπορική επιτυχία λάμβανωντας υποψη οτι ο ηχος τους και τα φωνητικά της Victoria Legrand κόρη του Michel Legrand δεν είναι και ιδιαίτερα προσιτά. Ο δίσκος τους αποτελεί μαγικό χαλί σε ανεξερεύνητες περιοχές των αισθήσεων ετσι οπως λειτουργουν τα περισσότερα συγκροτήματα του είδους τους.
Oι δισκοκριτικόι επινόησαν τον όρο dream pop για να τα περιγραψουν, παρακλάδι της βρετανικής κυρίως κιθαριστικής pop που επιδίωκε την δημιούργία ονειρικής ατμόσφαιρας χρησιμοποιώντας αιθέριες φωνητικές αρμονίες και εξωπραγματικούς κιθαριστικούς ήχους, όπως διαβάζω στην ειδική έκδοση τουν sonik για όλα τα είδη της μουσικής.
Γι αυτούς λοιπόν που δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στους beach house μπορούν να αναζητήσουν κάποιους απ τους παρακάτω αφού το συγκεκριμένο είδος μετρά πάνω απο είκοσι χρόνια.

slowdive - catch the breeze
pale saints thread of light
Κωστή ευχαριστώ για την αφορμή.....χεχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: