Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Referendum

                       Καλό μήνα!!!
Μακάρι να γίνει το δημοψήφισμα. Καλύτερα να γίνει και με ερωτήματα και για άλλα θέματα: εκκλησία - κράτος, προσωπικά δεδομένα σε φορολογικά θέματα, και άλλα πολλά... Πάντως αν κρίνω από την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και λοιπών παραγοντέων, και τις συνεχόμενες προσβολές στο πρόσωπο του Παπανδρέου, από αύριο μάλλον θα αρχίσουν πολλοί μα πάρα πολλοί να μιμούνται τη Κομανέτσι.

6 σχόλια:

Christos είπε...

Καλό μήνα! Για να θεωρεί κάποιος θετικό το δημοψήφισμα πρέπει να ναι είτε πασόκος είτε ηλίθιος. Ευτυχώς είσαι στην πρώτη κατηγορία.

nasopoulos είπε...

Χρηστάρα ακριβώς για αυτά που γράφεις παραπάνω χρειάζεται το δημοψήφισμα. Βαρέθηκα τη τζάμπα μαγκιά, βαρέθηκα να γίνεται δράμα και έπος η κάθε προσπάθεια αλλαγής, βαρέθηκα τον τρόπο που λειτουργεί σε πολλές εκφάνσεις της η κοινωνία μας και θέλω να γίνουμε πιο Ευρώπη. Και όχι, δεν θα φύγω αν δεν μου αρέσει όπως λένε κάποιοι.
Ας αναλάβουμε μια φορά την ευθύνη ακέραια και ας σταματήσουμε να το παίζουμε παραπλανημένοι και να ψάχνουμε φταίχτες αλλού (πχ. δίκη των έξι μετά την μικρασιατική καταστροφή κ.α). Κανείς δεν θα μας σώσει ή θα μας τα χαρίσει γιατί μας αγαπάει. Ας ποφασίσουμε λοιπόν,εμείς, πιο δρόμο θα πάρουμε.

βαγγος είπε...

Φευγει ο πρωθυπουργός για Καννες εκτάκτως, μάλλον δεν αρεσε στους ευρωπαίους αυτή η απόφαση. Οι άλλοι γιατί ζητάνε απεγνωσμένα εκλογές, τι θα κερδίσουμε αν γίνουν?

nasopoulos είπε...

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15501799,00.html?maca=gri-in_gr_feed-5400-html-cb

Δείτε τι λέει το Σπίγκελ από ανταπόκριση του in.gr για την απόφαση για δημοψήφισμα.

nasopoulos είπε...

Βασικά δεν θα τον αφήσουν να κάνει δημοψήφισμα. Έχουν αρχίσει και κινούνται τα ανάλογα νήματα και νομίζω όλοι βλέπουν. Χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ.Παρασύρη.

Christos είπε...

Ο λαός που ζητάς να αναλάβει τις ευθύνες του είναι αυτός που 2 χρόνια τώρα πληρώνει το μάρμαρο. Γιατί πληρώνει το μάρμαρο; γιατί ο γκαπ αποφάσισε ένα πρωί με πρόσχημα τη λαική εντολή να υπογράψει την πρώτη δανειακή σύμβαση. Ρώτησε κανέναν τότε; ΟΧΙ.
Τάχα τώρα νοιάζεται για τη γνώμη του παναγιώτη του εβγατζή (όπως διάβασα κάπου) ο οποίος μαζί με τη γιαγιά τη μπάμπω θα διαβάσουν τη σύμβαση (1000σελ.), θα αποφανθούν και θα ψηφίσουν εάν τη θέλουν!
Μιλάμε για αστεία πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση ένα δημοψήφισμα περί εκκλησίας-κράτους με το τωρινό φιάσκο.
Δεν το εξετάζω καθόλου απ τη σκοπιά της ευρώπης γιατί δε με νοιάζει. Στέκομαι καθαρά σ αυτό που είπες, ότι βαρέθηκες τις καφενειακές συζητήσεις, την πολιτική του καναπέ, τους αφορισμούς κι ότι να η ευκαιρία μας να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου. Ειλικρινά δε βρίσκω κανένα νόημα να γίνει μια τέτοια κίνηση τώρα.
Και μην αρχίσουμε πάλι να λέμε ότι σκάβουν το λάκο του γκαπ και δε τον αφήνουν να προχωρήσει σε αλλαγές. Άμα έχει τα balls να βγει και να μιλήσει ανοιχτά μπας και σώσει και την υστεροφημία του.