Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σειρών Ανάγνωσμα

Περίοδος εορτών, τα περισσότερα tv shows έκλεισαν τον κύκλο τους και θα βγουν στον αέρα τον καινούριο χρόνο με νέα season.
Το "Bored To Death" δεν θα είναι μέσα σε αυτά καθώς ένεκα της κρίσης και έλλειψης τηλεθέασης προφανώς, μας άφησε για πάντα μετά από 3 κύκλους και 24 επεισοδιάκια. Θα μου λείψουν πάντως οι χαζοπεριπέτειες του πολύ εκκεντρικού κωμικού τρίου.
Δεν έχω αναφερθεί καθόλου σε 3 άλλες σειρές και ξεκινώ με τη νεότερη:
Grimm, αν σου αρέσει το "supernatural" τότε το "grimm" θα ναι μια ευχάριστη συντροφιά με τέρατα, χτικιά, στοιχειά και διάφορα άλλα ζωάδια απ' αυτά που συναντάμε στις ιστορίες των ομώνυμων αδερφών. Διαδραματίζεται κι αυτό στη σύγχρονη κοινωνία της αμερικής όπου συμπαθής μπάτσος ανακαλύπτει ότι έχει ιερό καθήκον να προστατέψει τους συνανθρώπους του από κάθε λογής μυθική οντότητα.
Game of Thrones, στα χνάρια της επιτυχίας του "Lord of The Rings" πατάει και η τηλεοπτική μεταφορά της επιτυχημένης σειράς βιβλίων του George Martin. Φυσικά την παραγωγή ανέλαβε το HBO και μας μεταφέρει σε μια φανταστική εποχή που θυμίζει το δικό μας μεσαίωνα, με κάστρα, βασιλιάδες, αυλικούς, ιππότες κι όλα τα παρελκόμενα. Δηλαδή σεξ, όργια, συνωμοσίες, δολοφονίες κι όλα τα όμορφα που συνοδεύουν το ανθρώπινο είδος ανά τους αιώνες. Το παραμύθι μας έχει και δράκο.
Twin Peaks, διαβάζοντας ένα ωραίο κείμενο που προέτρεπε να ανατρέξουμε σε σειρές του παρελθόντος, δε γίνεται να μη μιλήσουμε για το "twin peaks". Συστήνεται ως αστυνομικό δράμα αφού στα πρώτα κιόλας λεπτά ένα γυναικείο πτώμα ξεβράζεται στην παραλία της ήσυχης κωμόπολης. Απο κει και μετά αναλαμβάνει δράση ο David Lynch για να δώσει ένα αποτέλεσμα πολύ μπροστά απ΄την εποχή του.
R.I.P.

3 σχόλια:

nasopoulos είπε...

Το games of thrones ,αν εξαιρέσεις την αμερικανικόκιτσοαπόδοση του Μεσαίωνα φυσάει. Ελπίζω η δεύτερη σαιζόν να είναι λίγο πιο "σκοτεινή".(να γίνει νταβαντούρι εκεί στα δάση τα παγωμένα και τα σχετικά).

Υ.Γ: Αυτός ο νάνος έχει ....κοπήσει τα καλύτερα τούμπανα.

Christos είπε...

Δε με ξετρέλανε ίσως γιατί το είδα όταν κόπασε ο ντόρος και τελικά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες, αλλα η αληθεια ειναι οτι αν ξεκινησεις θελεις να τα δεις ολα σε μια μερα γιατι σταματαει σε πολυ κρισιμα σημεια. Μαλλον θα περιμενω να τελειωσει ολη η 2η σεζον για να την δω κι αυτη. Ο νανος πελεκαει αβερτα.

βαγγος είπε...

Τwin Peaks!! θεε και κυριε!ακουω σαν τρελός το ost με φωνη julee cruise γραμμενο απο badalamenti.Ανεβαζω στο καπακι. Δεν εχω δει ακομα τη σειρα