Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"How long does it take to learn poker, Dad?" "All your life, son."

Ένας mini διάλογος που εξηγεί σε 2 γραμμές γιατί το poker, η γνωστή σε όλους πόκα είναι τόσο δημοφιλές παιχνίδι. Με τις αμέτρητες παραλλαγές που έχει, συνιστά ίσως το πιο εγκεφαλικό παιχνίδι μαζί με το μπριτζ και τη δηλωτή (ειδικά άμα παίζεται με 4, σκοτωμός γίνεται).
Με αφορμή το σχόλιο του μικρού κώστα που μαθαίνει τον κόσμο, μπορούμε να αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά ενδιαφέροντα και λιγότερο γνωστά πραγματάκια.
Το λοιπόν, κάθε σοβαρός έλληνας ποκαδόρος-τζογαδόρος-μπουκαδόρος οφείλει να γνωρίζει 2 ομογενείς θρύλους τους "Nick the Greek" και "Archie Karas". Με μία γρήγορη ματιά στο wiki αλλά και σε πολλές σχετικές αναφορές ανά το internet, καταλαβαίνει κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί έζησαν (ο AK είναι νέος και ζει ακόμα) τη ζωή τους στα άκρα, μεταφέροντας τον όρο "gambling" σε άλλο επίπεδο. Συχνά οι αναφορές στα πρόσωπά τους, συνοδεύονται από υπερβολές που στο κάτω κάτω της γραφής μας αρέσουν και δε μας νοιάζουν καθόλου οι διάφοροι κακεντρεχείς που αμφισβητούν τους αστικούς μύθους.
Το poker με τα χρόνια εξελίχθηκε, έγινε επάγγελμα και τα τελευταία 5 χρόνια έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας κυρίως με την παραλλαγή "texas holdem". Παλιότερα το Channel9 προέβαλλε κάμποσα επεισοδιάκια με Έλληνες να παίζουν texas στο mont parnes και σε παρουσίαση Θέμη Μάνεση!! Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Αnt1 νούμερο ένα, δείχνοντας αποσπάσματα από to EPT tour (κάτι σαν το champions league), λίγο μετά το ΤΗΛΕΑΣΤΥ (με λιγότερο δημοφιλή τραπέζια) και τελευταία το ALPHA μας δείχνει το Big Game (εδώ χωρίς διαφημίσεις). Στο Big game γνωρίσαμε τον Nick Cassavetes που έχει παίξει και σ' ένα άλλο εξίσου δημοφιλές show το "High Stakes Poker" (πρόσφατα μάθαμε ότι διακόπηκε ελέω κρίσης). O Nick γιος του John Cassavetes (η πιο γνωστή ερμηνεία του, αυτή του αινιγματικού συζύγου της Mia Farrow στο Rosemarys Baby), είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός στο επάγγελμα (έχει γράψει το blow και σκηνοθετήσει το JohnQ), δε θα μας απασχολήσει ποτέ σαν παίκτης πόκερ καθώς δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξει στα τραπέζια πέρα απ' το παχυλό του πορτοφόλι και την ελληνική του καταγωγή (?@#@$%^?)...
Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει μια ιστορία που βγήκε στη φόρα σχετικά με home games στο america όπου λάμβαναν μέρος διάφοροι αστέρες του hollywood (βλ. maguire), επιχειρηματίες (βλ. laliberte) και επαγγελματίες παίκτες (βλ. caplan). Φυσικά απ το πάνελ δε θα μπορούσε να λείπει ο Cassavetes.
Έτσι εντελώς συνειρμικά δε γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστα τα celebrities που μαστίζουν το χώρο του offline κυρίως αλλά και του online poker. Έχουμε Jennifer Tilly (αξέχαστο λεσβιακό), Ben Affleck, Λιζάκι, Boris Becker (θρύλος του tennis), Teddy (έλα στην αεκ, έχεις 15 γκολάκια εύκολα ακόμα και τώρα), Matt Damon (αν δεν έχεις δει το "rounders" τσακίσου), Ray Romano&Brad Garrett (με μοναδικές κόντρες στο WSOP [=σαν να λέμε mundial] για το ποιος θα αποκλειστεί τελευταίος).
Celebrities όμως κύριοι δεν έχουν μόνο οι άλλες χώρες. Δε πέρασε πολύς καιρός απ' όταν το EPT tour έκανε στάση στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά και μάλιστα στο Λουτράκι. Ένα τουρνουά που για να δηλώσεις συμμετοχή έπρεπε να πληρώσεις entrance fee περί τα 4500 euros. Λίγοι και καλοί λοιπόν πήγαν στο λουτράκι (καμιά 500αριά) όπου από ελληνικής πλευράς είχαμε John Taramas (ναι τον θρύλο του blackjack) να τερματίζει τελικά 3ος και να καθαρίζει περίπου 140k.
Η συμμετοχή όμως που με κέρδισε προσωπικά σαν άνθρωπο ήταν αυτή πολύ γνωστού τραγουδοποιού για τον οποίο περιμένω σε μελλοντικά posts να αναρτηθεί άσμα τιμής ένεκεν. Μετά λοιπόν από 3 ώρες παιχνιδιού ο γνωστός τροβαδούρος κάπως βαρέθηκε και αποφάσισε να παίξει τα φύλλα του αβλεπί (4500k ειναι δεν ειναι κανα σοβαρο ποσο πως κανεις ετσι).
Ακολουθεί video που πιστοποιεί την παρουσία του, στη συγκεκριμένη παρτίδα αντιμετωπίζει έναν απ΄τους Top Online Poker Grinders τον Moorman1.