Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μπανανία vol. 87526

Κάτω τα χέρια από τον μύθο και μεγάλο οικονομολόγο γιώργο παπακωνσταντίνου.
Κάτω τα χέρια από τον τεράστιο γιάννο παπαντωνίου.
Δε φταίνε αυτοί που εμείς οι φαιδροί έχουμε χάσει την πίστη μας στην πολιτική εξουσία.
Ο μεν έχασε το cd ο δε ξέχασε να δηλώσει 1,2εκ. Γιατί να μη λένε αλήθεια δηλαδή;
Δε καταλαβαίνω γιατί να καταδικάζουμε κατευθείαν προτού εξετάσουμε τα δεδομένα.
Σε λίγο θα τους καταδικάσουμε και για λαθροχειρία!
Ουστ από κει κοπρίτες εν ελλάδι που θα πιάσετε στο στόμα σας τα ιερά αυτά τέρατα της πολιτικής ζωής. Σκατά στα μούτρα και ψόφος σ' όποιον τολμήσει να σπιλώσει τ όνομα τους και να τους διασύρει πολιτικά.
Άλλωστε θα χυθεί άπλετο φως και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

4 σχόλια:

nasopoulos είπε...

Ρε Χρήστο, ειλικρινά, καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία σου και εννοείται για τον όποιο ένοχο υπάρχει χώρος εκεί δίπλα σε Σαχπατζίδη, Γαβαλά και πανμέγιστο επιχειρηματία - αγαπημένο των ελληνικών οικονομικών εφημερίδων Λαυρεντιάδη, αλλά εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης;
Εγω το βλέπω ως γελοίο αντιπερισπασμό για να γευτεί λίγο αίμα ο κοσμάκης. Αυτό που με καίει πιο πολύ είναι αυτό το υδροκέφαλο κράτος, που δύο χρόνια περίμενε από μπαμπάδες υπουργούς να του πουν τι να κάνει την λίστα, από αρμόδιους αναρμόδιους γενικούς γραμματείς και λοιπούς λειτουργούς που πληρώνονται χοντρά αλλά δεν είναι αρμόδιοι για τίποτα και από ένα θεσμικό πλαίσιο που χωλαίνει αλλά δέκα χρόνια δεν κάνουμε τίποτα ώστε να μην μπορεί ο κάθε υπουργός να κλέψει, να εξαπατήσει και να παραπλανήσει. Ό'τι και να συζητάμε μεταξύ μας, η ατζέντα στην καθημερινή συζήτηση παίρνει γραμμή από το δελτίο των οχτώ. Και όσο δεν συζητάμε για την ουσία θα καναβαλίζουμε μία γύρω από το Ζαχόπουλο, την άλλη γύρω από τον Βαρθολομάιο και την παράλλη γύρω από τον Παπακωνσταντίνου. Άρτος και θεάματα...

nasopoulos είπε...

Στην ουσία συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο σου.

Christos είπε...

Δεν είναι εκεί το ζουμί αλλά η ελληνική βουλή πλέον έχει τερματίσει τη γελοιότητα. Γι' αυτό και το post, δηλαδή έλεος δε πάει άλλο!
Από στρατούλη μέχρι κλασιδιάρη κι από σαμαρά μέχρι δένδια και βενιζέλο.
Τα 2 συγκεκριμένα περιστατικά με gpapak και γιάννο τα ανέφερα γιατί δείχνουν ακριβώς αυτό, την ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ένα κράτος όπου κανείς δεν είναι υπεύθυνος και όπου ποτέ δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών αλλά μόνο για περισυλλογή και "διάλογο".
Ειλικρινά σέβομαι πολύ περισσότερο το κοινοβούλιο της Ταιβάν.
Δε νομίζω ότι διαφωνούμε σε κάτι, άλλωστε όποιος παρακολουθεί στενά τον τρόπο και το χρόνο των ειδήσεων μπορεί να καταλάβει καλά για το πώς κυβερνιέται αυτή η χώρα από το μάιο και δώθε.

Σε κάθε περίπτωση αντιγράφω από old boy:

"Με αφορμή την περίπτωση Παπακωνσταντίνου, θέλω -και δεν το λέω ειρωνικά- να του αναγνωρίσω το τεκμήριο της αθωότητας. Λέω όμως επίσης πως, αν είναι ένοχος, η όλη υπόθεση αποκτά μια διάσταση η ιστορική και σημειολογική σοβαρότητα της οποίας υπερβαίνει κατά πολύ το νομικό της πλαίσιο, αποκτά μια διάσταση που το υφιστάμενο ποινικό δίκαιο μοιάζει εντελώς ανεπαρκές για να καλύψει."

onas είπε...

Για να ελαφρύνω και το θέμα, εμπέδωσα ότι οι Έλληνες έχουμε τερματίσει τη μλκια γενικά, όταν έμαθα ότι υπάρχει διαγωνισμός για χάραξη με οδοντογλυφίδα πάνω στο αφρόγαλο του καπουτσίνο.
Λέω να ξεκινήσουμε μία στήλη με τέτοια διαμαντάκια να δούμε ποιος θα καταφέρει θα καεί περισσότερο. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι είμαι φαβορί.