Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Το 'χεις το κάνεις, δεν το 'χεις δεν το κάνεις







Πριν μερικά χρόνια ο φίλτατος Ντέμης αποφάσισε να κάνει κάτι αδιανόητο για το πνεύμα αριβισμού που επικρατεί στη Μπανανία τα τελευταία χρόνια. Άφησε μία κατά γενική ομολογία επιτυχημένη ποδοσφαιρική σταδιοδρομία για να γίνει πρόεδρος στην ΑΕΚ. Και όχι την ΑΕΚ όπως την ξέρουμε σήμερα, αλλά μία ΑΕΚ που φάνταζε πλοίο έτοιμο να φουντάρει. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, προτίμησε να ακούσει τα χίλια μύρια, ότι είναι κλέφτης αυταρχικός κ.ο.κ παρά να αφήσει στη τύχη της μία από τις μεγάλες του αγάπες. Τι θα καταφέρει στο τέλος; Δεν ξέρω, μπορεί κα τίποτα. Αλλά τουλάχιστον μου απέδειξε ότι το 'χει. Έκει που όλοι οι άλλοι παρλάρανε ασκόπα και ασύστολα αυτός ο άνθρωπος πήρε τη κατάσταση στα χέρια του και έκλεισε στόματα.


Κάτι ανάλογο καλείται να κάνει σήμερα και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Περίπτωση Ντέμη; Κάτι άλλο; Ποιος ξέρει. Πάντως μπράβο του για το πρώτο βήμα. Γιατί μπορούσε να κάνει το μαλάκα και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το σημερινό ΠΑΟΚ. Αλλά δεν το έκανε. Και μπράβο και στους Παοκτζήδες που στηρίζουν την κίνηση του.

Συγκυρία; Πολύ πιο δύσκολη, αν και ίσως οι επερχόμενες εκλογές να τον βοηθήσουν περισσότερο από όσο αναμένεται.

Κλίμα εντός ομάδας; Οπωσδήποτε οι προσδοκίες είναι λιγότερες αλλά και η κατάσταση πιο δύσκολη.
Προθέσεις; Προσωπικά πιστεύω οι καλύτερες, μένει να το αποδείξει και ο Ζαγόρ.

Πάντως ό,τι και αν γίνει μπράβο και στα δύο παληκάρια γιατί ζούμε καιρούς χαλεπούς, καιρούς υλιστικούς. Και άνθρωποι σαν αυτούς σου δείχνουν το δρόμο. Με τα λάθη τους, με τα σωστά τους, πάντως γενικά σου δείχνουν ότι το 'χουν. Και πάντα την ιστορία των πραγμάτων δεν την άλλαζε το ρεύμα αλλά άνθρωποι που πήγαιναν το ρεύμα εκεί που πρέπει. Και τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν σεβασμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οραίος τίτλος!! Τα πνευματικά δικαιώματα όμως δεν τα πλέρωσες ακόμα!!