Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

stage

Μεταφέρω το παρακάτω κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο blog omadaneoneforiakon.blogspot.com . Τα επιχειρήματα του μου φάνηκαν συμπαγή, ενώ και η κατακλείδα του, δείχνει κατά την άποψη μου την απόγνωση και το θυμό που διαπερνά το σύνολο των νέων εργαζομένων για τις αλχημείες στον εργασιακό χώρο.



Απαντώντας στις επιστολές συμπαράστασής σας, αλλά και στα αλλεπάλληλα ερωτήματά σας αναφέρουμε σχετικά με το εργασιακό καθεστώς stage :


  • Το ασύδοτο αυτό μέτρο, θεωρούμε ότι θίγει βάναυσα και υποθάλπει τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί μία νέα στρατιά εργαζομένων β' κατηγορίας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και μειωμένες εξευτελιστικές αποδοχές. Μακροπρόθεσμα δύναται να δημιουργήσει αντισταθμιστικές καθοδικές τάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Η εφαρμογή αυτού του μέτρου δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις φορολογικές υπηρεσίες σε μια κρίσιμη, για τα δημοσιονομικά προβλήματα, περίοδο.

    Επιφέρει διαχωρισμό των εργαζομένων, ανισότητα στα εργασιακά δικαιώματα και μελλοντικό απεργοσπαστικό μηχανισμό και θα έχει επιπτώσεις στα βασικά εργασιακά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά δικαιώματα των μόνιμων υπαλλήλων.
  • Δημιουργεί σύγκρουση γενεών και ομάδων εργαζομένων.
  • Εισάγει ήδη από τον τρόπο πρόσληψης και επιλογής των συμμετεχόντων αναξιοκρατικές και ανήθικες διαδικασίες
  • Εισάγει την ανασφάλιστη εργασία των 600 Ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς πως τα προγράμματα των 18 μηνών, ανανεώθηκαν για επιπρόσθετους 12 μήνες. Για ποια εργασιακή εμπειρία μιλάμε όταν η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων είναι πάνω από 2 έτη ;
  • Αποτελεί έμμεση αποδοχή της ευελιξίας - Flexicurity στις εργασιακές σχέσεις..
  • Τελευταίο το πιο σημαντικό, που θεωρούμε ξεδιάντροπο:

ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ! Φαινόμενα τα οποία ήταν συνηθισμένα και από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία των δεκάδων χιλιάδων μετατάξεων!

Τελευταία ανακοινώνεται και επισήμως από τα Μ.Μ.Ε ότι οι επικείμενες προσλήψεις, ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα σε μία τριετία ( στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα) θα χαρακτηρίζονται από την άρση της μονιμότητας. Για την Ελλάδα του φανατικού κομματικού κράτους οι "αλλοφρονούντες" θα απολύονται με έξυπνα τεχνάσματα και νομικά τερτίπια, ενώ στους "ημετέρους" της εκάστοτε κυβέρνησης, θα προσφέρεται απλόχερα εργασιακό άσυλο..με μοναδικό γνώμονα την ιδεολογική τοποθέτηση του εργαζόμενου και την τυφλή υπακοή.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί αναγνώστες θα θυμηθούν από το παρελθόν προσωπικά παραδείγματα από τον στενό οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο με αντίστοιχες παθογενείς ιστορίες προσλήψεων.. Αν συνεχιστεί αυτή η αναξιοκρατία, αναμένουμε στην περίοδο ύφεσης που διανύουμε να ενταθούν τα φαινόμενα ζούγκλας και σύγκρουσης κοινωνικών ομάδων. Τι απαντούν στους δεκάδες χιλιάδες των υποψηφίων που θα συναγωνιστούν με τον επικείμενο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π ; Είναι παιδιά από άλλο πατέρα και μάνα ;

Γιατί μια ζωή να αλληλοσκοτωνόμαστε σε αυτήν την χώρα ;

Γιατί παίζετε με τα όνειρα των νέων ανθρώπων ;

Σταματήστε την διχόνοια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: