Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Top 5 films 2011

5. Midnight in Paris : Ταινία για καλοκαίρι, θερινό σινεμά, με το έτερο ήμισι αγκαλιά κι όλα τα συνοδευτικά κλισέ που τελειώνουν με το ζεύγος να φεύγει απ΄το σινεμά πιο αγαπημένο από ποτέ. Το MidnightInParis όμως αυτό καθεαυτό δεν είναι καθόλου cliché. Είναι ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα όπου συναντάμε μεγάλες μορφές των τεχνών και των γραμμάτων κι έναν ανεκπλήρωτο (;) έρωτα 2 κόσμων. Το Παρίσι του σήμερα σε αντιδιαστολή με το Παρίσι του τότε. GodBlessWoody.
4. Sucker Punch : Έχει περάσει στα ψιλά. Κι όμως, έχει μουσικάρες, έχει πάνω από μια babydolls, έχει ξύλο, διαστροφή, παράνοια, είναι ωδή στα videogames και τα anime.
3. Hanna : Μετά το δίδυμο του Tron, ένα άλλο ντουέτο μας δίνει το καλύτερο OST της χρονιάς. Μαζί και η Hanna ένα αθώο κοριτσάκι με δολοφονικές τάσεις.
2. Rise of The Planet Of The Apes : Είμαι fan της σειράς του PlanetOfApes. Η καινούρια ταινία είναι διασκευή αυτής. Το μήνυμα είναι ίδιο. Όταν καταπιέζεσαι και ευτελίζεσαι είναι θέμα χρόνου να σηκώσεις κεφάλι και να εξεγερθείς.
Όμως η νέα προσθήκη θέτει και μία νέα παράμετρο πάνω στην οποία βασίζει το διασκευασμένο σενάριο. Η φύση εκδικείται σκληρά και η ώρα που ο άνθρωπος θα πληρώσει έφτασε.
1. Drive : Ίσως η μοναδική ταινία που φιγουράρει σε όλες τις λίστες του 2011. Το NextBigThing του hollywood Ryan Gosling ήρθε για να μείνει. Τα λόγια είναι περιττά νομίζω.

Εκτός συναγωνισμού : Red State Μαύρο χιούμορ, Σαρκασμός, Ωμή Βία, Κυνισμός. Η αμερικανική κοινωνία ξεφτιλίζεται στο σύνολο της. Θρησκευτικός φονταμενταλισμός στην αντίθετη πλευρά του νομίσματος. Δεν υπάρχουν μόνο δογματικοί/τρελοί μουσουλμάνοι υπάρχουν και ηλίθιοι χριστιανοί. Πόσο εύκολα ένας λαός που κλείνει την τηλεόραση άμα δείχνει βυζιά, στέλνει πυραύλους σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Όλα αυτά μπορεί να ναι και ιδέα μου γιατί ο πρότερος κινηματογραφικός βίος του δημιουργού δε δείχνει τόσες έγνοιες.
GodBlessAmerica.

tribute to drive from tom haugomat & bruno mangyoku on Vimeo.

5 σχόλια:

thodoris είπε...

re xristara emena pou den mou arese to drive exw provlima.gelaga me tin erminia tou gosling...me to skorpio sto plati na poume

Christos είπε...

Οδοντογλυφιδα, βλεμμα λαγνο και νταηλικι να ουμε. Η ταινια απο μονη της εχει μια ανεξηγητη μαγεια, ο gosling απλα εχει το badass ρολο που του παει.

nasopoulos είπε...

Εγώ ως γνωστόν το τίμησα δις στο ιντεάλ. Δεν ξέρω... λογικά είναι θέμα γούστου. Αλλά μετά από τις άπειρες καρικατούρες ηρώων με μούσκουλα που τουμπάρουν τον κόσμο ανάποδα και δεν τρέχει μία, ο Γκόσλινκ ή καλύτερα ο Driver ήταν όλα τα λέφτα.

βαγγος είπε...

To drive είναι μέσα στις αγαπημενες μου ταινίες. Επειδη ειναι λιγο cult αιματα κλπ μπορει να χασει το οσκαρ δυστυχως απ αυτα που διαβαζω... Η ταινια συνδυαζει πολλά πράγματα θελει ανοιχτο μυαλό εχει σωστα ανεξηγητη μαγεια φουλ συναισθημα ωμη βια μουσικαρες και ο gosling ειναι αυτο που μου έλεγε ενας φίλος απ την δουλειά, ''ητανε άντρας δυσκολος τον έλεγαν ζαπάτα΄΄!

βαγγος είπε...

drive η καλύτερη ταινια της χρονιάς