Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το ραδιόφωνο αλλάζει


Η εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη - Κωστα Ζουγρή έκλεισε χθες τα 37 της χρόνια και πάει στα 38. Σταθερά στην ίδια συχνότητα απ το 1975 μέχρι σήμερα με τις κυβερνήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη (Κωνσταντινος καραμανλής τότε) συνεχίζουν να κρατούν το ενδιαφέρον ακροατών το ιδιο ζωντανό. Με το ίδιο μεράκι κάνουν αριστουργηματικές εκπομπές και σήμερα , όπως αυτή για την μουσική του 1912 σε Αμερική - Ευρώπη με αναφορές στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις εκείνης της εποχής.
Το 1975 ειναι μια ακόμη χρονιά στην οποία κυριαρχούν οι διαφημιστικές εκπομπές των δισκογραφικών εταιρείων , ωστόσο είναι και η χρονιά στην οποία η ΕΡΤ αρχίζει να εντάσσει στο πρόγραμμά της ζωντανές εκπομπές με διαφορετική θεματογραφία. Η αρχη της χρονιάς βρίσκει την εκπομπή στην πρωινή ζωντανη ζώνη που δημιουργήθηκε στο τότε Α πρόγραμμα παρουσιάζοντας εναλλάξ με τον Τερενς Κουίκ το πρωινό δισκόραμα . Η μετάδοση του Love to love you Baby με την Donna Summer σοκάρει τον συντηρητικό τύπο και ένα δημοσίευμα στα νέα οδηγεί τον Μάνο Χατζιδάκι στην δημιουργία του Pop Club καθε απόγευμα 4-5. Τα 10 πρωτα τραγούδια της εκπομπής είναι αυτά:
1. Sgt Peppers Lonely Heart Club Band- The Beatles
2.Blood Sweat & Tears - "I Love You More Than You'll Ever Know"
3.Cam Ye O'er Frae France - Steeleye Span
4.John Barleycorn Must Die - Traffic
5. Kashmir - Led zeppelin
6. David Bowie - Across The Universe
7. Thank god I m a country Boy - John Denver
8. Poetry Man - Phoebe Snow
9. America - Yes
10. Welcome to my nightmare - Alice Cooper
(Τα παραπΆνω στοιχεία αποτελούν περίληψη απ το βιβλίο των Γιάννη Πετρίδη - Κωστα Ζουγρή χρόνια απογευματα στην ΝΕΤ)

2 σχόλια:

BATS είπε...

Γεια σου Βαγγελα παιχταρα!Καποια στιγμη οταν μπορεσουμε θελω να παμε μαζι να παρακολουθησουμε απο κοντα μια εκπομπη τους στο ραδιοφωνο.Ατελειωτο respect στο εν λογω ραδιοφωνικο διδυμο που επι χρονια απο τα ερτζιανα και τον εντυπο τυπο (ΠΟΠ & ΡΟΚ, ΖΟΟ κ.α.) κρατουν τη φλογα της μουσικης μας αναμενη...
Υ.Γ. Καλο 'Ξιφια' να εχεις Βαγγο...

βαγγος είπε...

Ευχαριστω φιλε μου, θα σε δω μετα την επιστροφη