Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Non-member observer state

                                   Για όσους λένε ότι οι δημοκρατικοί αγώνες, οι πορείες, η αγωνία των λαών να ακουστεί η φωνή τους, δεν έχει νόημα, η σημερινή ψήφος στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ είναι μία καλή απάντηση. Η ιστορία δεν εξελίσσεται γραμμικά και το μωσαϊκό της παγκόσμιας ιστορίας δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει.  Σίγουρα στην ουσία των πραγμάτων, ίσως τον πρώτο καιρό τα πράγματα να γίνουν χειρότερα για έναν λαό ήδη σκληρά καταπιεζόμενο. Είναι μόδα φαίνεται τα τελευταία χρόνια τα ντουβάρια-φράκτες που έχουν κάποιοι στα μυαλά τους να τα χτίζουν και στην πραγματικότητα.
                                 Από την πλευρά μας όλοι ξέρουν ποιος έθεσε το ισχυρότερο θεμέλιο στη σχέση μας με τον αγώνα των Παλαιστίνιων. Ωστόσο απόψε θα ήθελα να είμαι στο μυαλό αυτής της κυρίας για να γελάσω με τα καντήλια που θα κατεβάζει με αυτούς που έμπλεξε, μιας και η θέση των Ευρωπαίων ήταν πάλι ένας ωραιότατος αχταρμάς. (παραδέχομαι όμως τους Τσέχους· ό'τι πει ο προστάτης μας, τι αποχές και μλκιες). Φυσικά, για να βγάλω και λίγη χολή ως γνήσιος νεοέλληνας κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι την θέση του στον κόσμο και στρουθοκαμηλίζουν με αποχές. Και επειδή καλύτερα από όλους τα λένε οι ίδιοι, έστω και σε αγγλική έκδοση:
Ακόμη καλύτερη εξήγηση ωστόσο για τη στάση της Γερμανίας δίνει αυτό το άρθρο του Spiegel.
                                  
 Τι ακριβώς θα μας φέρει το μέλλον, θα το μάθουμε στο μέλλον.

2 σχόλια:

Christos είπε...

Το πρώτο link δε δουλεύει, επίσης απ'το τελευταίο άρθρο αν κατάλαβα καλά η γερμανία έχει πουλήσει ένα σκασμό όπλα στο ισραήλ;
Για να δούμε τι σημαίνει αυτή η κίνηση για τον παγκόσμιο χάρτη είμαι περίεργος.

nasopoulos είπε...

Είχα βάλει έναν σύνδεσμο από τον ΟΗΕ αλλά κατέρρευσε. Ίσως επειδή ήταν RSS. Θα ρωτήσω τον Βρετόστ να μου εξηγήσει. Για τό άρθρο καλά κατάλαβες. Ψάχνουν και οι Γερμανοί την δική τους Σαουδική Αραβία.