Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Η μπανανια που λεγαμε?

Ενα απ τα πρόσφατα post στο blog του πετριδη, σχετικα με την μύνηση της odeon για το δημοσίευμα του Ι.Ζουμπουλακη στην εφημερίδα'' Το Βημα'' ηταν ιδιαιτερα απολαυστικό.Επιβεβαιώνει τις σκέψεις μου για το πως γινεται καποιες ελληνικες ταινιες να πηγαινουν καλυτερα σε σχεση με τις οσκαρικες(εξιλεωση κλπ).Και δυστυχως κατι ανάλογο συμβαίνει και στη μουσική.Ο κοσμος ειναι δεδομενο πλέον οτι αναζηταει την σιγουριά ετσι οπως προβάλλεται στα μεσημεριαναδικα, ωραιες παρουσίες, βλακώδεις ίντριγκες,σεξουαλικη
απελευθερωση,eurovision ,gay προτυπα,Ι 4 οτιδηποτε δηλαδη μπορει να καλυψει τις ανυσηχιες του συμπαθητικου γυφτου, που πουλάει καρπουζια με την επωνυμια ο ΄΄Νικος Ο Γλύκας... αν δεν σας αρεσει το καρπουζι ελατε να μου το τριψετε στην μουρη'' .Για το mainstream ραδιοφωνο τα χουμε πει... 2 χρονια μετα την κυκλοφορία του(τον κλαιγανε δηλαδη) σαρωνει το just hold me της maria mena.Ευκολοχωνευτο, αλλα ειναι και φωναρα η 22χρονη απο Νορβηγία.Αφιερωμενο στους έρωτες του καλοκαιριού!!!!

4 σχόλια:

Christos είπε...

Katarxin vaggo s eyxaristoume gia ta tracks pou mas xarizeis aploxera kathe bdomada gt egw toulaxiston de tha ta akouga me allo tropo.
Se oti afora to arthro nomizw pws mia oskariki tainia mporei xalarotata na einai moufa. Alla par oli tin empatheia pou vgazei o zoumpoulakis sumfwnw se genikes grammes.

βαγγος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.

nasopoulos είπε...

Ίσως να είμαι και πολύ λάθος, αλλά πιστεύω πως παλιότερα, ο ελληνικός κινηματογράφος ακόμα και μέσα από τις γραφικότερες κωμωδίες είχε κάτι να πει. Σήμερα προσπαθεί (όπως και η μουσική σκηνή άλλωστε) να αντιγράψει άκομψα τη Δυτική Ευρώπη.
Το να προβάλλεις κάτι εντελώς ξένο προς το κοινό δεν είναι κατ' ανάγκη πρωτοποριακό. Το να προκαλείς δεν μεταφράζεται πάντα σε μία αναγκαία πράξη για να ξυπνήσει ο κοσμάκης, όταν πριν έχεις συμβιβαστεί με όλους αυτούς που τον ταίζουν ληγμένα βραζιλιάνικα. Γιατί αν ο άλλος μάθει στον πουρέ, τι να το κάνει το δύσπεπτο αλλά θρεπτικό σπανακόρυζο;

nasopoulos είπε...

Ταινιάρα που μου ήρθε πρόσφατα στο μυαλό για άλλους λόγους:
Μάθε παιδί μου γράμματα

Ακόμη και στο imdb τα 129 άτομα που το έχουν ψηφίσει του έχουν δώσει ένα άνετο 8.2