Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Death Magnetic


Άκουσα το άλμπουμ των metallic death magnetic και για να πω την αλήθεια δεν απογοητευτικά!!! Μετά την πατάτα του St. Anger πολύ θα ήθελα να μην ξαναβγάλουν άλμπουμ και να συνεχίσουν τα live με τα παλιά γνωστά τους τραγούδια που τόσο αγαπήσαμε. Τα τραγούδια πλησιάζουν τους παλιούς καλούς καιρούς αλλά αυτό περιμένεις από ένα τέτοιο γκρουπ? Σκοπός είναι να προχωρούν παρακάτω και να δίνουν όλο και περισσότερα στο κοινό τους και στη μουσική.
Από αξιολόγηση των περαιτέρω στοιχείων για τα τραγούδια ένα προς ένα δεν μπορώ να πω και παρά πολλά οπότε θεώρησα να το αφήσω σε πιο ειδικούς
Για αυτό απλά παραθέτω μια περίληψη της κριτικής του περιοδικού rolling stones που βρήκα στο ιντερνετ
To Rolling Stone δημοσίευσε την κριτική του πολυαναμενόμενου "Death Magnetic" των Metallica, τονίζοντας το γεγονός ότι τα μισά κομμάτια του album είναι άνω των 7 λεπτών σε διάρκεια, με την εξής μορφή: «μεγάλη εισαγωγή / heavy τζαμάρισμα / couplet / ακόμα πιο heavy τζαμάρισμα / ρεφραίν / γέφυρα / solo / outro».«Παρ' όλη όμως τη μεγάλη διάρκειά τους, τα κομμάτια δεν είναι καθόλου κουραστικά, καθώς συνδυάζουν τη μελωδικότητα της ώριμης εποχής των Metallica με τη μαχητική δύναμη των πρώτων ημερών».
Την πλήρη κριτική του album στο :

4 σχόλια:

thodoris είπε...

rolling stone to periodiko sorrry

nasopoulos είπε...

Το να δίνεις όλο και πιο πολλά στη μουσική, είναι κάπως σχετικό. Πολλά συγκροτήματα παρήκμασαν μετά από χρόνια δημιουργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Iron Maiden που φέτος έδωσαν ένα από τα καλύτερα live τους στην Αθήνα παίζοντας παλιά κομμάτια τους.
Από την άλλη υπάρχουν πολλοί που όντως και μετά από μία εικοσαετία συνεχίζουν να δίνουν καλή μουσική. Οπότε μάλλον μοιρασμένη είναι η πίτα.

βαγγος είπε...

συμφωνω, το death magnetic ειναι εξαιρετικο γι αυτο κι το αγορασα χωρις 2η σκεψη.οι ειδικοι μιας και το αναφερεις το χαρακτηριζουν σαν το καλυτερο heavy metal album της 10ετιας που διανυουμε.νο1 σε 80 και ανω χωρες,αναμφιβολα καλη μουσικη και εμπορικη επιτυχια.Δεν θα ελεγα οτι υπαρχουν πιασαρικα κομματια για να ακουστουν στο ραδιοφωνο μεχρι τελειωτικου καψιματος,σ αυτο βοηθαει και η μεγαλη διαρκεια των κομματιων.

βαγγος είπε...

προσθετω ενα ακομα σχολιο για το θεμα σχετικα με το οτι ''δεν εδωσαν πιο πολλα στη μουσικη''..στο hard rock,metal κλπ
παντα απο δω και στο εξης θα λεμε για καθε καινουργιο που βγαινει οτι μας θυμιζει κατι,με λιγα λογια ολα εκαναν το κυκλο τους,κι αυτο που εκαναν με το death megnetic ειναι υπερβαση.(προσωπικη αποψη)