Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διάλογοι... ελληνικού επιπέδου

            Άρθρο του Σ.Μάνου για τις τιμές των φαρμάκων και σχόλια

    Σχολίαζα προσφάτως στο Χάρη, τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στον διάλογο σε αγγλικά blogs για την εκλογή του νέου αρχηγού των Εργατικών και τις ελληνικές ιστοσελίδες. Ανατρέχοντας, τυχαία, σε ένα άρθρο που είχα διαβάσει πρόσφατα, ανακάλυψα ότι το άρθρο είχε αποκτήσει σχόλια στα οποία ο ίδιος ο αρθρογράφος απαντά. Παρατηρώντας τα σχόλια στο άρθρο και τις προσωπικές επιθέσεις κατά του αρθρογράφου, οι οποίες όμως καμία σχέση με το θέμα δεν είχαν, αναστέναξα μάλλον ολωσδιόλου απογοητευμένος.
     Επειδή, λοιπόν, από τέλος του χρόνου οι φαρμακοποιοί παίρνουν και αυτοί σειρά στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, παραθέτω το σύνδεσμο για μία πρώτη γεύση του "πολιτισμένου" και "ουσιαστικού" διαλόγου που θα ακολουθήσει.
     Το δικό μου αρχικό συμπέρασμα αποτελεί απλώς προέκταση της άποψης μου για τον δικό μου κλάδο. Τα "κεκτημένα" δεν έχουν χρώμα και πολιτική προέλευση, ούτε και ο συντηρητισμός. Κρίμα, όμως, που μέσα στον γενικό ορυμαγδό χάνεται η φωνή του πιο "δίκαιου" κεκτημένου: το δικαίωμα των αδυνάτων για μία αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: