Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΡΕΥΜΑ...ΝΕΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ


Η αλήθεια είναι πως ναι πράγματι ήταν μία πολύ δημοκρατική διαδικασία αλλά παραέγινε δημοκρατική:πχ Δ.ΔΩΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΝΟΛΟ 195+17 (ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 134+17,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 45,ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ 16
Το τί γέλιο έπεσε στα καφενεία δεν περιγράφεται... 17 επί 3=51(μπύρες)



"Αγαπητέ Γιώργο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου. Προσβλέπω στην καλή συνεργασία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου".
ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ ΠΛΕΡΕΖΕΣ...

8 σχόλια:

Jamson SR είπε...

Κουφάλα νεκροθάφτη δεν θα πεθάνουμε ΠΟΤΕ............Να ζήσουν τα ΑΛΤΟΥΡΓΙΑ...!!!

nasopoulos είπε...

Είναι γεγονός. Σε ένα από τα δημοκρατικότερα χωριά αυτού του τόπου είναι λογικό το "καθόλου ρατσιστικό" σχόλιο για τους μετανάστες. Βέβαια αν ήταν Γερμανοί ή Γάλλοι τότε η δουλοπρεπής δεξιά να μην ήταν τόσο δεικτική στα σχόλια της.
ΑΑΑ!!!! Να μην ξεχάσω!!
Ξέρεις καλά φίλε Γιώργο, ότι μπορώ να σου κατανομάσω μερικούς Πατριώτες Ελληνάρες που πούλησαν τη ψήφο τους για πολύ λιγότερα. Έτσι, για να μην θεωρούμε το ξεπούλημα της ψήφου αποκλειστικά αλλότριο φαινόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει ρολλά γιατί έληξε ο ρόλος που είχε να παίξει στην σύγχρονη ιστορία μας. Τώρα προχωράμε για άλλα πράγματα και, όσο και να γκρινιάζουμε, προχωράμε πιά όλοι μαζί. Οι βασικές μας κατευθύνσεις είναι ίδιες και διαφέρουμε πιά μόνο στο πόσο μας νοιάζει να επανορθώσουμε εγκληματικά λάθη που κάναμε και που απειλούν το μέλλον της χώρας μας, αλλά και του πλανήτη. Το «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» ηχεί πιά τόσο παλιό όσο και η «Εθνική Ριζοσπαστική Ενωση». Το κόμμα που θα κερδίσει την Νέα Δημοκρατία δεν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ και δεν θα το θυμίζει σε τίποτε…

giorgos είπε...

Αρχικά είναι πασιφανές ότι το post μου κινείται ανάμεσα στα όρια του τραγικού και του κωμικού...όμως Κώστα τα περί δουλοπρεπούς δεξιάς είναι ψιλουποκρισία.Δε πιστεύω ότι κάποια παράταξη είναι περισσότερο πατριωτική από κάποια άλλη αλλά αυτόματα που έρχεται στο μυαλό το «Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους»Κώστας Σημίτης στο ελληνικό κοινοβούλιο, το “Bravo George” του Colin Powel στον Γιώργο Παπανδρέου,η πολιτική παράδοσης του ηγέτη των Κούρδων Αμντουλάχ Οτσαλάν στις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας,η πολιτική στήριξη των βομβαρδισμών στην Σερβία και η παραίνεσή του Γεωργίου Παπανδρέου προς τον Σέρβικο λαό "να πράξει αυτό που πρέπει και αυτό που ξέρει πως είναι προς το συμφέρον του"

nasopoulos είπε...

Απλώς επαναλαμβάνεις αυτά που λέω κατά καιρούς. Ότι στην πραγματική ζωή όλα εξαρτώνται από τη θέση του καθενός στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το τι θα πράξει όμως από τη θέση του ισχυρού είναι και αυτό που διαχωρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα. Εξηγεί με λίγα λόγια γιατί η ΝΔ χαϊδεύει τα αυτιά των φωνταμενταλιστών αυτής της χώρας (βλ εκκλησία και ταυτότητες, φιλήσυχοι πολίτες, κ.α τέτοια διαμάντια) και την κάθετη διαφορά αντιλήψεων με ένα πολυσυλλεκτικό χώρο όπως το ΠΑΣΟΚ. Όσο για το θέμα Οτσαλάν ειδικά, αν κάποιος διακρίνει τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Παλαιστίνης και το Κουρδικό, θα καταλάβει κανείς τι σημαίνει να στηρίζεις την αυτοδιάθεση των λαών και τι να στήνεις απλώς λυκοφιλίες εξαιτίας ενός κοινού εχθρού.

thodoris είπε...

καλα γιωρη να σε δω τι θα λες οταν θα θες τους ιδιους ανθρώπους για να ραβδίσεις σε κανα μήνα!!δεν πρέπει να τους θεωρούμε μέρος της κοινωνίας μας μόνο όταν μας συμφέρει...

giorgos είπε...

Ρε zoo δε κατάλαβα το σκεπτικό σου...ΝΑΙ οι οικονομιμκές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν έχουν αλλάξει το χαρακτήρα της κοινωνίας μας και τους καθιστούν απαραίτητους αλλά αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά ορθό;...Ο οιοσδήποτε κάτοχος διαβατηρίου της αλλοδαπής είχε δικαίωμα ψήφου....Αυτό θέλετε;Ο οιοσδήποτε να εκλέγει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!ΑΥΡΙΟ Δήμαρχο!Και ΜΕΘΑΥΡΙΟ Πρωθυπουργό!Δεν είμαι ρατσιστής και δε λέω να διώξουμε τους οικονομικούς μετανάστες.Αλλά πόσους χρειαζόμαστε;5 10 15 20 50 % του συνόλου του πληθυσμού;Και όλοι αυτοί να μπορούν να ψηφίζουν;;;;;;;;;Και σε αυτό το θέμα η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια...ΑΡΑ...
ΝΑΙ σε μία νομοθετικά κατοχυρωμένη μεταναστευτική πολιτική.Να ξέρει η πολιτεία ποιος έρχεται-γιατί έρχεται-με τη ειδίκευση έρχεται-πού μένει-πού δουλεύει.Και αυτός να μπορεί σε καθορισμένο χρονικό διάστημα να πάρει με εξετάσεις την ελληνική υπηκότητα και να μπορεί και να ψηφίζει!!!!!!!!

nasopoulos είπε...

Εγώ λέω να κάνουμε και στρατόπεδα συγκέντρωσης πριν μπουν στη χώρα όπως προσπάθησαν να μας πλασάρουν κάποιοι Ευρωπαίοι που ένιωθαν πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ;
Εκτός από το ότι διαφωνώ κάθετα με την παρακολούθηση των μεταναστών, αν πια αυτό σε απασχολεί τόσο πολύ, τότε το πρόβλημα σου δεν είναι οι μετανάστες αλλά τα αφεντικά των μεταναστών. Όλοι αυτοί που τους χρησιμοποιούν για μαύρη εργασία για να μην πληρώνουν τις εισφορές τους, με αποτέλεσμα αυτοί με τη σειρά τους να μην δηλώνουν κάποιο επάγγελμα στους ασφαλιστικούς φορείς. Και αν δόθηκε κάποια λύση, έστω και μερική, αυτή δόθηκε με την νομιμοποίηση επί Σημίτη, όπου οι ίδιοι οι μετανάστες άρχισαν να καταβάλουν εισφορές έστω και στον ΟΓΑ.
Όσον αφορά την ψήφο, τουλάχιστον στην τοπική αυτοδιοίκηση, καλό είναι να ξέρεις ότι σε πρόλαβε η ΕΕ. Όποιος πολίτης της ΕΕ έχει συμπληρώσει κάποια χρόνια διαμονής στην Ελλάδα μπορεί να ψηφίζει για την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου διαμονής του. Οπότε ήδη Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Πολωνοί έχουν δικαίωμα ψήφου. Όταν λοιπόν θα μπουν και οι υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ένωση τι θα κάνουμε, Θα θέσουμε και εκεί βέτο;
Δημοκρατία σημαίνει αποδοχή, όχι ανοχή. Γιώργο το ΠΑΣΟΚ, δεν υποκρίνεται, απλώς δεν μπορείς να καταλάβεις. Εγώ επιμένω, οι διαφορές είναι θεμελιώδεις ανάμεσα στα δύο κόμματα. Αυτά που εσύ θεωρείς μονόδρομο, είναι για μένα λάθη και μη αποδεκτές λύσεις.
Όσο η ΝΔ θα μιλά για υποκρισία και με απολυτότητα θα προκρίνει αυταρχικές λύσεις και λύσεις μονόδρομους, τόσο πιο ξεκάθαρο θα γίνεται το διαφορετικό όραμα που έχουν οι δύο πολιτικοί χώροι για την Ελλάδα.