Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007


Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αποφάσισαν με δημοκρατικό τρόπο για το νέο πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Ο.Κ.. Όπως διαφαινόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανανέωσε τη θητεία του στην προεδρία του κόμματος . Το γιατί κέρδισε και το ποσοστό που τελικά θα πάρει δεν είναι ένα πράγμα που με απασχολεί. Αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικότερο είναι η επόμενη μέρα..
Όμως η μεγάλη αυτή συμμέτοχη του κόσμου, δεν έδειξε ότι δίνει μια πίστωση χρόνου στoν Παπανδρέου. Το κοντέρ μηδένισε στις 11-11-07. Από αυτή τη στιγμή και επειδή η εντολή δόθηκε από το λαό τα πράγματα πρέπει πραγματικά να αλλάξουν. Το ΠΑ.Σ.Ο.Κ πρέπει να κάνει ριζικές αλλαγές αν θέλει ποτέ να κυβερνήσει.
Όμως η νέα αρχή αυτή, θα πρέπει να συνδυάζεται και με νέα αρχή για τον πρόεδρο του κινήματος .Αν συνεχίσουμε να φορτώνουμε τα λάθη των 3,5 τελευταίων χρόνων εκεί που δεν πρέπει τότε σημαίνει ότι κακώς εκλέξαμε στην ηγεσία του κόμματος το ίδιο πρόσωπο. Θα είναι ένας φαύλος κύκλος ο οποίος όμως ξεκίνησε από τους ιδίους τους ψηφοφόρους. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα καταλογίζουμε εύθηνες να σκεπτόμαστε πρώτα.
Δεν μίλησα για μηδενική ανοχή, κριτική πρέπει πάντα να γίνεται ,αλλά με σωστό τρόπο και όχι για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά για αυτά που θα γίνουν από εδώ και πέρα.

2 σχόλια:

nasopoulos είπε...

Σε κάθε περίπτωση είναι συγκινητικό να βλέπεις στη πράξη ότι η δημοκρατία ζει. Το αν αυτό θα μετουσιωθεί και σε μία εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά τους συμμετοχικούς θεσμούς, ο χρόνος θα δείξει.

giorgos είπε...

Ρε παιδιά το είχαμε πει εδώ και μήνες...Έχετε δει κανένα να πληρώνει ενοίκιο για χρήση της πατρικής περιουσίας;Αλλά τέλος καλό όλα καλά και η ιστορία επαναλαμβάνεται ελπίζουμε για αρκετά χρόνια ακόμα...