Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ατακες καλες!!!

Από άρθρο, φανταζομαι σε κανένα περιοδικό του Κωστόπουλου. Τα περισσότερα λένε...

-Σε όσους είναι άνω των 25 και διαßάζουν Χάρι Πότερ. Θα το πω µια φορά: ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ! Την άλλη φορά που θα διαßάσεις Χάρι Πότερ, φόρα κι αυτό το καπελάκι που 'χει µια προπέλα πάνω. Στα 25 σου δε διαßάζεις Χάρι Πότερ. Στα 25 σου κάθεσαι στο τρένο και αναρωτιέσαι τι σκατά απέγινε η ζωή σου µαζί µε µας τους υπόλοιπους.

-. Σε όσους δεν έχουν λεφτά να κωλοφτιάξουν αµάξι αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν. Είναι που είναι αυτή η ασχολία για τον πούτσο. Τουλάχιστον κάντο σε αµάξι που να αξίζει την αναßάθµιση. Αν σ' αφήναµε, εσύ θα 'ßαζες ζάντες και στην τοστιέρα σου! Ή κάνεις κάτι ολοκληρωµένα ή δεν το κάνεις καθόλου. Και όχι, το Σταρλετάκι των 900 κυßικών της µαµάς µε τα µπλε φωτάκια στα µπεκ των υαλοκαθαριστήρων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ!

-Σε όσους δεν ξεκολλάνε το διάφανο αυτοκολλητάκι απ' την οθόνη καινούργιου κινητού. Αν ο κατασκευαστής δεν ήθελε να το ßγάλεις, το αυτοκόλλητο δε θα είχε αυτή την ακρούλα που ξέχει λίγο! Στην ίδια κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν ßγάζουν τελείως το χρυσόχαρτο απ' το ßούτυρο. Δεν είναι δεύτερο προστατευτικό καπάκι! Είναι µια αηδία που όσο την κρατάς, τόσο πασαλείφεται µε ßούτυρο και µου κόßει την όρεξη!

- . Στους χορτοφάγους. Δε µιλάω για τα 5-10 άτοµα που τους λείπει το τάδε ένζυµο. Μιλάω για τους κλασικούς «µπλιαξ πως το τρώτε αυτό αφού κάποτε ήταν ζωντανό κι εγώ είµαι ευαίσθητος και τρώω µόνο κορµούς δέντρων». Λύστε µου 3 απορίες: 1) Γιατί το 95% των χορτοφάγων είναι γυναίκες; 2) Που ήταν όλοι οι χορτοφάγοι στην Κατοχή; και 3) Δίπλα απ' τους κοπτήρες έχουµε κάτι µυτερά δοντάκια, τους κυνόδοντες. Γιατί άραγε;

- Στους περιπτεράδες που σου σπρώχνουν το χέρι µε τα ρέστα προς τα κάτω. Έχω δάχτυλα. Και ξέρω πώς να τα κλείνω. Δε θα µου πέσει τίποτα! ΟΚ;!;!;

- Σε όσους είδαν το Βασικό Ένστικτο επειδή ακούσαν ότι φαίνεται το µουνί της Σάρον Στόουν. Είδες µιάµιση ώρα παπαρο-ταινία µε υπόθεση µπετό για να δεις ένα µουνί για 1/8 του δευτερολέπτου. Ωραίος! Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά υπάρχουν κάτι ταινίες που είναι ανάποδα! 1/8 του δευτερολέπτου υπόθεση και µιάµιση ώρα µουνί! Μεγάλο µουνί, µικρό µουνί, ξυρισµένο µουνί, µουνί πάνω σε µουνί. Ψάξτο.

-Σε όσους έχουν hands-free και µιλάνε κρατώντας το κινητό στο ύψος του στήθους µε το ένα χέρι και το µικρόφωνο του hands free κοντά στο στόµα µε το άλλο χέρι. Για να καταλάßω: µέχρι χθες χρησιµοποιούσες ένα µόνο χέρι για να µιλάς στο κινητό. Οπότε παίρνεις hands free για να µη χρησιµοποιείς κανένα. Και τελικά καταλήγεις να χρησιµοποιείς και τα δύο. ΟΚ. Λογικό.

-Στους τύπους που λένε ότι δεν τους αρέσουν οι πατάτες τηγανιτές ή/και η σοκολάτα. Πω πω φίλε είσαι πολύ ξεχωριστός τελικά! Όχι, αλήθεια, διαφέρεις! Οπότε, αν παγιδευτούµε ποτέ οι δυο µας σε ένα ερηµονήσι και µετά από 3 µήνες ασιτίας ßρούµε ένα σεντούκι και το σεντούκι έχει µέσα ένα πιάτο πατάτες τηγανιτές κι ένα πιάτο σκατά, ξέρω από τώρα πώς θα τα µοιράσω. Να 'σαι καλά!

-Σε όσους ψάχνουν τα κανάλια ένα-ένα και χρησιµοποιούν τα κουµπιά µε τα νούµερα αντί για το πάνω-κάτω. Κλασική µάνα µου: 1, 12, 2, 23, 3, 34, 4. Οπότε κάθοµαι εγώ δίπλα και ßλέπω: ΕΤ1, Extra 3, ET2, Τηλεφώς, Mega, Blue Sky, ΑΝΤ1, TV Magic. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!


-Στους µπαϊσέξουαλ. Στρέιτ εντάξει. Γκέι εντάξει. Αλλά µπάι όχι! Δεν είσαι αναποφάσιστος, είσαι πλεονέκτης και ποζεράς. Διάλεξε τρύπα και µείνε σ' αυτή! Αλλιώς άντε γαµήσου. Ή άντε γάµα. Δεν ξέρω, µπερδεύτηκα.

-Σ' αυτούς που για nickname στο MSN, στο Counter Strike κλπ ßάζουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! Φίλε! Το nickname έχει ένα σκοπό µόνο: να σε ξεχωρίζω απ' τους υπόλοιπους. Δε θέλω να ξέρω: ούτε πόσο αγαπάς τη γκόµενά σου, ούτε το emo στιχάκι που άλλαξε τη ζωή σου αυτή την εßδοµάδα, ούτε την ηλίθια ατάκα που σκέφτηκες χθες το ßράδυ όταν ßάραγες µαλακία!

2 σχόλια:

βαγγος είπε...

ΣΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΕΙΦΟΜΟΥΝΙ...ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΙΠΑ..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

(Από σημερινή συζήτηση μεταξύ Ελλήνων Διπλωματών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Μπότζιος και ο Γιάννης Καμπόλης, σε καφενείο της οδού Βαλαωρίτου, 100 μέτρα από το Υπουργείο Εξωτερικών)

- Μα όταν γίνεται κρίση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ο Εισηγητής που υπογράφει την εισήγηση για να κοπεί κάποιος υπάλληλος, δεν σημαίνει ότι πιστεύει αυτά που λέει..

- Και γιατί τα λέει, και γιατί τα υπογράφει;

- Μα έτσι του λέει η Υπηρεσία να κάνει;

- Τι του λέει να γράψει ή να πεί; Ότι ο κρινόμενος είναι βλάκας;

- (Χρήστος Μπότζιος) Ναί έτσι έιναι; Είναι η γνώμη της υπηρεσίας.

- Και αφού όλα τα στοιχεία του φακέλου λένε για το αντίθετο; Τότε ο Εισηγητής γιατί δεν γράφει πριν από την υπογραφή του "Με εντολή του Υπουργού" ή "Με εντολή της Ντόρας Μπακογιάννη", ώστε να φαίνεται ποιανού ιδέα είναι;

- Μα έτσι γίνονται τα πράγματα στο Υπουργείο Εξωτερικών;

- Δεν κατάλαβα, πως γίνονται τα πράγματα στο Υπουργείο Εξωτερικών;

- Την Εισήγηση στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ως προς το ποιος θα προαχθεί και ποιος θα κοπεί δεν την γράφει ο Εισηγητής, την γράφει ένας υπάλληλος στη ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, με απόλυτη ανωνυμία.

- Μα καλά κύριε Μπότζιε, δεν είναι κρίμα που ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι εκπροσωπείται στο εξωτερικό και στις διπλωματικές σχέσεις από έμπειρους διπλωμάτες , που έχουν το θάρρος της γνώμης τους...

- Μα έτσι γινόταν πάντα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

- Ναι αλλά μήπως για το λόγο αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο Σκοπιανό, δεν έχει βρεθεί η παραμικρή λύση στα θέματα με την Τουρκία, μήπως για το λόγο αυτό έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τουρκίας σαν περιφερειακής υπερδύναμης και εμείς πετυχαίνουμε να κάνουμε μόνο καμπάνιες για το Σάκη Ρουβά στη Γιουροβίζιον, ή κάνουμε εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και αντί των προσκεκλημένων αρχηγών κρατών στους οποίους υπολογίζαμε να έρθουν, βρεθήκαμε μόνο με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και θαυμάζαμε με τι φορέματα ήρθαν η κυρία Καραμανλή και η κυρία Μπακογιάννη;

- Να τώρα ήρθε και ο πρέσβης κύριος Γιάννης Καμπόλης. Γειά σας κύριε Καμπόλη.

- Γειά σας.

- Πέστε κύριε Καμπόλη, εσείς που έχετε διατελέσει και Διευθυντής της ΣΤ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, η γνώμη που εκφράζει ο εισηγητής στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είναι προσωπική γνώμη του, η η γνώμη που του επιβάλλουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να υποστηρίξει.

- (Γιάννης Καμπόλης) Δεν είναι προσωπική η γνώμη του΄, είναι υπηρεσιακή.

- Δηλαδή τα στοιχεία του φακέλου, συνηγορούν στο να προαχθεί ο υπάλληλος, και απλά υπάρχει αντίθεση της ΣΤ1 Διεύθυνσης προσωπικού, ο Εισηγητής θα γράψει ότι ο κρινόμενος είναι "βλάκας".

- (Γιάννης Καμπόλης) Δεν είναι προσωπική η γνώμη του, είναι υπηρεσιακή.

- Μα καλά τότε, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων,που είναι παρών στη συνεδρίαση της κρίσης προαγωγών, γιατί δεν παίρνει το λόγο, γιατί δεν ανοίγει το στόμα του.

- Δεν είναι προσωπική η γνώμη του, είναι υπηρεσιακή.


- Και εγώ που ποτέ δεν υπέγραψα κάτι που ήταν αντίθετο με τις αρχές μου, με τα πιστεύω μου, με τη συνείδησή μου, με την πεποίθηση που είχα σχηματίσει για το θέμα, παρά μόνο εκτός αν έβαζα προηγουμένως το "Με εντολή του Υπουργού" τι ήμουν.

- (Χρήστος Μπότζιος και Γιάννης Καμπόλης μαζί) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ.