Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το αγαπημένο μου της Μπαν.

  • Ο δικομματισμός αποσυντίθεται- Γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχαν άλλα κόμματα. Όταν πηγαίναμε να ψηφίσουμε μας έκρυβαν τα άλλα ψηφοδέλτια και μας ανάγκαζαν να διαλέξουμε.
  • Πρέπει να βρούμε ντε και καλά λύση στο Σκοπιανό- αν κάποιοι βιάζονται γιατί τα σύνορα τους δεν είναι και τόσο σταθερά ας κάνουν πίσω.
  • Μ.Παπαγιανάκης στο Σκαι: "να κάνουμε και κάποιες προγραμματικές δηλώσεις, όχι λεπτομέρειες, κάποιες γενικές προτάσεις" - επιτέλους και ένας που παραδέχθηκε ότι τόσο καιρό δεν λένε και τίποτα συγκεκριμένο.
  • Τανγκό για δύο η ακρίβεια: Απόδειξη ότι ο αυνανισμός παραμένει μοναχικό άθλημα.
  • Δήλωση Βενιζέλου ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να βρει την αξιοπιστία του- Δεδομένου ότι αξιόπιστος είναι αυτός στον οποίο μπορείς πάντα να στηριχτείς και δεν κάνει σαν μικρό παιδάκι όποτε του καπνίσει, μήπως ο ίδιος να αραίωνε σιγά σιγά. Υπάρχουν και νεότεροι συνταγματολόγοι.
  • Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν τραβάει: Το βλέπουμε και μόνοι μας. Αν τράβαγε σε αυτή την μιντιακή δημοκρατία τότε θα άρχιζα να ανησυχώ σοβαρά. Συμμετοχική δημοκρατία σημαίνει: Σηκώνομαι από τον καναπέ, συμμετέχω σε διαδικασίες, φόρα και προσυνεδριακούς διαλόγους, διαμορφώνω ο ίδιος γνώμη και πολιτικές. Εν τέλει αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και διαμορφώνω μία άλλη νομή εξουσίας. Αλλά αυτό δεν θα στο πει κανένα κανάλι και φυσικά δεν αποτελεί την εύκολη λύση. Άσε δηλαδή που θα ξεχώριζαν αυτοί που κάτι έχουν να πουν και θα μας έπαιρναν χαμπάρι στην κλίμακα της αποχαύνωσης.
  • Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ φοβόμαστε τον Τσίπρα- Γιατί; Θα μας δείρει; ή αλλιώς η μόδα στην πολιτική.
  • Στη Ν.Δ ψάχνουν άντι-Τσίπρα: Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ***** χτενίζεται
  • Πρετεντέρης αναφερόμενος στις δηλώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά του Mega τονίζει ότι ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο- Εγώ απλώς παραπέμπω στον ίδιο το Ανδρέα, "Η δημοκρατία στο απόσπασμα". Έτσι, για να δείτε ότι λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.


Και ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα όμορφα συμβαίνουν στην Μπανανία ο κόσμος γύρω μας συνεχίζει να αλλάζει. Αλλά δεν πειράζει. Ας αλλάξουμε πλευρό και ας τροφοδοτήσουμε με ανέχεια και το καλοκαίρι που έρχεται. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: