Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τι μου κάνεις money μου...

             Και  τώρα που όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνουν τις αποταμιεύσεις  τους (διότι αριστεροί δεξιοί, οι σύγρονοι Έλληνες έναν Θεό έχουν.... εκτός αν πιστεύετε ότι ψήφισαν αριστέρα για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης οπότε πάω πάσο) ας κάνουμε και μερικές προτάσεις.
           1) Facebook: Ναι, αγαπητοί πλούσιοι φίλοι μου. Ο γίγαντας του εθελοντικού φακελώματος και πρώτη μούρη στο εμπόριο των προσωπικών δεδομένων σας μπαίνει στο χρηματιστήριο. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα πάρει και αυτό τη σειρά του στις μεγάλες φούσκες των dot com, αλλά μέχρι οι σύντροφοι Ιρλανδοί να βγάλουν από τον πάγο τις 22 αγωγές του Αυστριακού φοιτητή (που να χάνουμε τώρα τέτοια επένδυση... αντιμνημόνια, προσωπικά δεδομένα, ευρωπαϊκή αριστερά και παραμύθια τούμπανα, στη μάσα ο καθένας μόνος του) το πήγαινε έλα των στοιχείων σας θα εξασφαλίζει ένα καλό μέρισμα.
         2) Τέχνη. Εξάλλου εμείς πάντα το λέγαμε. Σε ένα ευρύ ορισμό της νομισματικής βάσης τα έργα τέχνης αποτελούν βασικότατο συντελεστή. Κοιτάξτε λίγο το μανούλι που κοιμάται. Ωραίο ε;
  Ωραιότατο σαν εργο τέχνης γίδια. Βλέπετε έναν αντιπροσωπευτικό πίνακα του Λίχτενστάιν (από αυτούς που χάζευα στα διαλλείματα μου από το σκάψιμο στο Μέγαλη) που ούτε λίγο ούτε πολύ έπιασε 35 μύρια. Όχι και άσχημα για pop artist. Ή αυτή η ωραιότατη πρασινοποταμάδα του Gursky. Ε;;; πρώτο πράμα!!! Δεν είναι και ακριβό. Γύρω στα 3.5 γιουρομύρια και καθάρισες.


Για όσους από εσάς τους Ελληναράδες βιάζεστε μην ανησυχείτε όλοι θα πάρετε. Ο οίκος Sotheby's έμαθε την κάψα σας και έχει κανονίσει δημοπρασία για την Πέμπτη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πηγαίνουμε ντουγρού για εκλογές.
     3) Και τρίτο και καλύτερο. Για όσους από εσάς γουστάρουν σιγουράκια. Γερμανικά ομόλογα. Τεφαρίκι... αθάνατα... χαμός, απόλυτη ηρεμία σου λέω. Ούτε καν τόκο δεν παίρνεις, απλώς κρατάς το χαρτί για αναμνηστικό. Για τέτοιο στανταράκι μιλάμε. Βέβαια πότε θα κλαίνε και αυτοί... ποτέ δεν ξέρεις.
            Τεσπά, ας ελπίσουμε η πλάκα να μην μας βγει ξινή..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: