Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αγάπη

                       "Εγώ ψήφισα Χρυσή Αυγή γιατί ο Γιωργάκης τον ψήφισα και μας γ...ε,. Τώρα θα ψηφίσω Κουβέλη γιατί είναι ο μόνος σοβαρός". Για να γράφω τώρα, προφανώς αποφάσισα να μην πραγματοποιήσω την πρώτη μου σκέψη και να πηδηχτώ από το παράθυρο, όταν άκουσα τα παραπάνω. Επίσης Χρηστάρα ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα γιατί ο Θοδωρής σου είπε να χάψεις μούρες όταν διάβασε το άρα τι μου μένει.
                         Το παραπάνω περιστατικό είναι μια καλή εισαγωγή για να γράψεις για την αγάπη. Γιατί τελικά, αν λείπει κάτι σήμερα, λείπει πολύ μα πολύ αγάπη. Όχι μια αγάπη επιφανειακή που να την καταλαβαίνεις μοιραζόμενος τα όσα υλικά έχεις. Ούτε μια αγάπη εγωιστική που να εκφράζει το φόβο απέναντι στη μοναξιά. Ούτε καν την αγάπη να μοιραστείς τα περίσσια ψυχικά σου αποθέματα.
                 Σήμερα λείπει αγάπη με την απλούστερη έννοια της λέξης, αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Λείπει το να επιθυμείς να προσπαθήσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν φοβάσαι να εκθέσεις τις αδυναμίες σου. Λείπει το να αναγνωρίζεις ότι όσα έκανες ή δεν έκανες μετράνε στο να δένεσαι με έναν άνθρωπο, ώστε να μην σκέφτεσαι ότι είσαι απλά το καλύτερα διαθέσιμο προϊόν ή ότι απλά είσαι τυχερός. Λείπει η αγάπη ως γνώση πρωταρχική, ως σπίθα να δημιουργήσεις μία ολότελα άλλη γλώσσα επικοινωνίας μοναδική για δύο ανθρώπους. Λείπει η αγάπη ως αίσθηση του να ξεφεύγεις από αυτόν τον κόσμο και να χτίζεις ένα σύμπαν ακλόνητο μέσα σε δύο μυαλά με κοινό νου την ώρα που γίνεσαι όσο πιο ρεαλιστής γίνεται. Λείπει η αγάπη για να φουντώνει δυο συνειδήσεις και να τις κάνει να καίγονται από ένταση ενώ το μυαλό ηρεμεί και η μετριοπάθεια αναλαμβάνει τα σκήπτρα των πράξεων. Λείπει η αγάπη για να κάνουν δυό άνθρωποι πρώτα πράγματα που ποθούν, αντί να λύνουν τα χέρια κυνηγώντας στο παραπέντε να κάνουν πράγματα που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει.

3 σχόλια:

Christos είπε...

Βαριεμαι να γραφω σεντονια για το τι πραγματικα πιστευω κι ουτε μπορω να υπεραναλυω καθετι που γραφω. Το γενικο νοημα ειναι οτι η χωρα χρειαζεται αλλαγη πλευσης και προσωπων. Εσυ μπορει να βλεπεις βενιζελο αλλος μιχαλολιακο, εγω τσιπρα, γουστα ειναι αυτα. Ο τροπος που ψηφιζουμε μας χαρακτηριζει αλλα περισσοτερο μας καθοριζει η ψηφος μας αυτη καθεαυτη.
Στο θεμα μας τωρα, η αγαπη εχει παντα εγωιστικα κινητρα εκτος αν εισαι ο γκαντι ή η μητερα τερεζα.
Για να το γενικευσω στις μερες μας, τωρα που εχουν εξαφανιστει πολλες απ τις επιπλαστες αναγκες που ειχαμε, ειναι επιτακτικο όσο ποτε αλλοτε να εξωτερικευσουμε συναισθηματα που ηταν βαθια καλυμμενα.

thodoris είπε...

Τώρα τι να πω...νασοπουλε πραγματικά έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο

nasopoulos είπε...

Δεν έχω παράπονο, έχω ελεύθερο χρόνο για πολλά!
Χρηστάρα εννοείται ότι η αγάπη εμπεριέχει πάντα και εγωισμό. Ίσως το διατύπωσα λάθος. Ήθελα να δώσω έμφαση σε αυτό που λείπει γιατί μου δίνεται συνέχεια εντύπωση ότι ο κόσμος δεν βάζει αγάπη σε πολλά από αυτά που κάνει γιατί δεν έχει.