Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Ω ναι..


Χτες ο Γιώργος, μεταξύ άλλων που είπε στην ομιλία του στη βουλή, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Μας λέτε, επίσης, ότι στέλνετε τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται στη Δικαιοσύνη. Μόνο που για σας, Δικαιοσύνη, είναι κάποιοι συγκεκριμένοι εγκάθετοι δικαστικοί λειτουργοί -που, ευτυχώς, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού- οι οποίοι έχουν ταχθεί να υπηρετούν όχι την Δικαιοσύνη, αλλά την κυβέρνηση. Μάλιστα, θα έλεγα, όχι την κυβέρνηση, την κυβερνητική παράταξη και, αυτό, δεν αποτελεί μόνον σκάνδαλο, αποτελεί υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών."
Προσωπικά σέβομαι πάρα πολύ την ιδιότητα του δικαστή, όχι μόνο για την διάνοια όσων καταφέρνουν να γίνουν δικαστές, αλλά και γιατί στη μπανανία το να προσπαθείς να αποδώσεις δικαιοσύνη θέλει μεγάλο κουράγιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποδέχομαι την αντίδραση στην δήλωση του Γιώργου. Εντάξει, ξέρω ότι μας θεωρούν όλους ηλίθιους αφού γίνεται ότι γίνεται και η Ελλάδα αναστενάζει στις καφετέριες και σε ένα κινητό, αλλά αυτό που βλέπουμε το βλέπουμε. Είναι απλό και κατανοητό. Και όπως εύστοχα σημείωσε και ο δημοσιογράφος κ. Λοβέρδος "οι χούντες σήμερα δεν γίνονται με όπλα αλλά με τη χειραγώγηση των θεσμών".
Το ωραίο του θέματος όμως, είναι ότι την αυριανή της ομιλίας του Γιώργου στη βουλή για ΔΕΗ, ΟΤΕ, "κρατικοποίηση καταστημάτων" Γερμανού και λοιπά, όλη η καούρα του τύπου είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Και ρωτάω, και να υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι υπάρχει ένα σύστημα που να υπονομεύει τον Παπανδρέου, μπορεί ο άνθρωπος αυτός να αγιάσει;
Τεσπά, ο Γιώργος χθες είπε κάποιες αλήθειες για το πόσο στραβά πάμε σε οικονομικό αλλά και θεσμικό επίπεδο. Εγώ είμαι ικανοποιημένος γιατί ικανοποιεί τα κριτήρια με τα οποία τον επέλεξα, για να τον υποστηρίξω. Αλλά για όλους μας, ένα έχω να πω για όσα συμβαίνουν. Αν κλείνεις συνεχώς τα μάτια, επαναλαμβάνοντας "ο κόσμος δεν αλλάζει, ο κόσμος δεν αλλάζει...", όταν τα ανοίξετε ψάξτε να δείτε μήπως λείπει το σώβρακο σας. Γιατί όπου να 'ναι θα σας το ζητήσουν και αυτό.

2 σχόλια:

thodoris είπε...

συμφωνω με οσα λες.ο παπανδρεου τα πε καλα.δεν ξερω ομως τι θα γινει με το βενιζελο.πολυ στην αφανεια τελευταια και δεν ξερω που το παει
λες τα εχουμε κανα καινουργιο κομμα;;

nasopoulos είπε...

Η δημιουργία κόμματος μόνο στην Ελλάδα απολαμβάνει αυτήν την κωμικοτραγική χροιά. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι περισσότερες παρελθούσες προσπάθειες μικρών πυρήνων και κινημάτων απέτυχαν οικτρά.
Γιατί στη Γερμανία, για παράδειγμα, όταν έφτιαξαν το κόμμα των πρασίνων, αυτοί οι άνθρωποι έκαναν την διάδοση αυτών των ιδεών στόχο ζωής. Δεν ήταν απλώς ένα χόμπυ κάποιων πλούσιων μορφωμένων πολιτών.
Για να κάνει κόμμα ο Βενιζέλος χρειάζεται πέρα από πρόσωπα, ιδέες. Και ο εκσυγχρονισμός και η εξουσία δεν είναι ιδέες, αλλά μόνο εργαλεία πραγμάτωσης κάποιων στόχων εργαλείων ενός ιδεολογικού υπόβαθρου.
Αλλά πριν κάνει οτιδήποτε ας μην κρίνουμε τον ίδιο άδικα. Αλλά όπως αυτός κατέκρινε τον Γιώργο για δυστοκία, καλό θα είναι να βγει από την αφάνεια και να δηλώσει ξεκάθαρα με ποιον παρατάσσεται.
Γιατί όσο αφήνει τα παπαγαλάκια να λένε τα δικά τους, τόσο ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ απομακρύνεται από αυτόν.